x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Calculatoare pentru elevii fara nici un leu

Calculatoare pentru elevii fara nici un leu

28 Oct 2004   •   00:00

Lista completa a celor 24.546 de elevi si studenti care vor primi ajutorul guvernamental de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator a fost publicata in Monitorul Oficial. Unii au venit 0 pe cap de membru de familie.

EUGENIA MIHALCEA

FINAL. Lista celor selectati pentru a primi 200 de euro pentru un computer a fost publicata in Monitorul Oficial
Aproximativ 55.000 de tineri, elevi si studenti, au depus pana la 1 iunie cererea de primire a ajutorului de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator, conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel, conform cifrelor transmise ministerului de catre 34 de inspectorate scolare judetene, 53.207 de elevi au depus cererea de primire a ajutorului, la care se adauga 2.285 de studenti de la 32 de universitati din tara. Venitul mediu brut lunar al ultimului beneficiar (in ordinea crescatoare a acestor venituri) este de numai 105.000 lei. Iar un numar destul de mare de tineri care au fost selectati in vederea primirii ajutorului guvernamental au venitul lunar mediu brut pe cap de membru de familie de 0 lei, spun surse din cadrul Ministerului Educatiei. 24.546 de tineri dintre cei inscrisi in programul guvernamental de acordare a unui ajutor de 200 euro pentru achizitonarea unui calculator personal au fost validati prin ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii, iar lista beneficiarilor a fost publicata in Monitorul Oficial.

REGULI. Beneficiarii au obligatia ca in momentul ridicarii cupoanelor sa prezinte o adeverinta cu data recenta care sa certifice faptul ca sunt elevi sau studenti.

Programe similare au fost puse in practica in mai multe tari din Uniunea Europeana, cum ar fi Italia, Ungaria, Marea Britanie, Suedia, Spania, Portugalia, Franta, mentioneaza un comunicat al Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (APDETIC). Programul prevede acordarea unei subventii oferite elevilor si studentilor din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, ale caror familii au venituri brute lunare sub 1,5 milioane lei pe membru de familie.

PERFORMANTA

Specialistii romani au o reputatie recunoscuta in intreaga lume. Ma intalnesc frecvent cu ei pe holurile sediului central Microsoft - Steve Ballmer

LICENTE

Studentii vor primi de la compania Microsoft Romania 25.000 de licente software gratuite printr-un memorandum semnat intre Guvernul Romaniei si Microsoft. Una dintre strategiile guvernamentale in domeniu se refera la dezvoltarea parcurilor de inalta tehnologie, proiect care ofera perspective viitoare de cooperare. Aflat pentru prima data in Romania, Steve Ballmer de la Microsoft a aratat ca specialistii romani in domeniu au o reputatie recunoscuta in lume, multi dintre acestia fiind angajati in cadrul companiei Microsoft. Ballmer a apreciat, de asemenea, recentul program guvernamental privind sustinerea financiara a tinerilor cu venituri reduse pentru cumpararea de calculatoare.

×