x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Campanie - Copiii rromi vor sa invete

Campanie - Copiii rromi vor sa invete

28 Oct 2004   •   00:00

Numarul copiilor de etnie rroma care au mers la scoala, in special la scolile de arte si meserii, a crescut in 2004, fata de 2003, in urma derularii programului, initiat de Romani Criss, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Copiii rromi vor sa invete, finantat de catre reprezentanta UNICEF in Romania.

AJUTOR. Campania initiata de Romani Criss a dus la informarea copiilor despre drepturile lor
Ministerul Educatiei si Cercetarii a inceput sa aloce locuri distincte pentru rromi, nu numai in invatamantul superior, ci si la nivelul invatamantului liceal si vocational, respectiv scoli de arte si meserii si scoli de ucenici prin ordinul ministerului din 1999, ce viza cifra de scolarizare pe anul scolar 1999-2000. Masura a continuat in anii urmatori, prin diferite circulare emise de minister in care se vorbeste de acordarea unui numar nelimitat de locuri in licee si scoli profesionale in limita a doua locuri, specializare, clasa, indiferent de unitatea de invatamant la solicitarea din partea candidatilor rromi.

Si totusi, la o simpla analiza a repartizarii pe locurile speciale a elevilor rromi in sesiunea iunie 2003, se poate constata o slaba participare a elevilor comparativ cu numarul elevilor rromi care termina clasa a VIII-a. (Eugenia Mihalcea)

×