x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cazare ieftina in Bucuresti

Cazare ieftina in Bucuresti

24 Sep 2004   •   00:00

Calatorului ii sade bine cu drumul. Dupa acest proverb se ghideaza multi turisti care prefera sa ia rucsacul in spate si un ghid in buzunar si sa cutreiere orasele la picior decat sa mearga cu un grup organizat.

Pentru acestia, nu confortul este cel mai important, ci posibilitatea de a cunoaste cat mai bine lumea pe care o viziteaza. Si cum sa faci acest lucru mai bine decat stand la un hotel?

TARIFE. Spre deosebire de fratele lui mai mare, hotelul, aici totul este gandit astfel incat turistii cazati sa isi rezolve problemele unei calatorii cu cat mai putini bani. De exemplu, la un astfel de hostel din Bucuresti, un loc intr-un dormitor comun poate costa 10 euro, iar o camera cu un pat doar 14 euro. In pret este inclus micul dejun, dar ai si acces la bucatarie, iti poti spala si calca rufele. Primesti chiar si un ghid de supravietuire in Bucuresti.

ARTA CONVERSATIEI. Poate ca cel mai important serviciu al unui astfel de sistem de cazare este atmosfera care se creeaza. Cei care locuiesc intr-un astfel de hostel ajung sa schimbe impresii de calatorie, ponturi despre ce e bine si ce nu trebuie sa faci in acel oras, lucruri care duc la crearea unei comunitati. Cei mai multi turisti care prefera cazarea la hostel sunt strainii. Conceptul nu este insa suficient de cunoscut de romani. (Adrian Mihai)

×