x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cearta "academica" la "Petre Andrei"

Cearta "academica" la "Petre Andrei"

12 Noi 2004   •   00:00

Starea tensionata de la Universitatea privata Petre Andrei din Iasi continua. Profesorii Facultatii de Stiinte Politice si-au petrecut noaptea la Universitate, dupa ce in urma cu doua zile cativa studenti si profesori s-au opus sigilarii secretariatului de la aceasta facultate.

MIRELA CIMPOI - Iasi

Ordinul a fost dat de rectorul Nicolae Niculescu, nevalidat de Ministerul Educatiei. El a chemat niste agenti de la o firma de paza pentru a-l scoate cu forta din propriul birou pe Cristian Bocancea, decanul Facultatii de Stiinte Politice.

Scandalul de la Universitatea Petre Andrei a fost provocat de neintelegerile determinate de decizia lui Niculae Niculescu de a se autopropulsa in fotoliul de rector, in dispretul legilor academice in vigoare.

SCANDALUL. Conducerea universitatii i-a desfacut contractul de munca lui Cristian Bocancea pe 27 septembrie, iar in locul sau a fost numit decan Catalin Bordeianu. Rectorul nerecunoscut de Ministerul Educatiei, Niculae Niculescu l-a acuzat pe Bocancea ca a instigat studentii la protestul spontan fata de conducerea universitatii. De cealalta parte, profesorul Cristian Bocancea a spus ca masurile luate impotriva lui sunt abuzive, pentru ca a fost demis de un senat nevalidat de MEC. Profesorii si studentii de la Facultatea de Stiinte Politice au facut noapte alba in incinta unitatii de invatamant. Acestia au ramas la secretariat ca sa impiedice incercarile rectorului nevalidat Nicolae Niculescu de a pune mana pe arhiva.

×