x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Centru firmelor de IT si soft

Centru firmelor de IT si soft

06 Noi 2004   •   00:00

Zona Grozavesti-Semanatoarea tinde sa devina un punct de referinta pentru companiile care activeaza in domeniile IT, software si media, opineaza reprezentantii agentiei imobiliare ESOP.

MODERN. Sute de sortimente de parchet stau in fata cumparatorului la noul magazin Bricostore
Locatia a inregistrat in ultimii doi ani schimbari esentiale. Credem ca este cea mai dinamica zona semicentrala in care se construiesc cladiri noi de birouri, a spus Alexandru Petrescu, Managing Partner la firma ESOP. El a adaugat ca in ultimii doi ani aici au fost lansate pe piata proiecte care insumeaza 20.000 mp.

Alaturi de platforma Pipera, zona Grozavesti-Semanatoarea va fi una dintre cele mai atractive zone semicentrale pentru dezvoltarea de cladiri de birouri atat datorita celui mai mare campus universitar din Romania cat si a statiei de metrou si a accesului usor catre zona centrala si de nord a Bucurestiului, a opinat Petrescu.

La finele acestui an, pe platforma Grozavesti-Semanatoarea vor exista 31.000 mp de spatii pentru birouri, in cateva imobile de referinta (vezi table). Cea mai importanta cladire din zona este Global BC, o investitie de aproximativ 15 milioane US. Cei 13.500 mp de birouri sunt inchiriati de Connex si avem un nou exemplu de proiect imobiliar de succes intr-o zona semicentrala, dupa IRIDE BP, spun analistii agentiei ESOP. Un alt imobil, Ayash BC, cuprinde trei cladiri finalizate si una in constructie. Proiectul totalizeaza 10.000 mp de birouri si are un grad de ocupare pentru cladirile finalizate de 100%, iar aproximativ 80% din firmele care au spatii inchiriate sunt firme de software. (Daniela Ivan)

×