x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Chiliman blocheaza Henri Coanda

Chiliman blocheaza Henri Coanda

18 Sep 2004   •   00:00

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a avertizat ca nu va autoriza inceperea constructiei cartierului Henri Coanda inainte ca situatia juridica a terenurilor sa fie clarificata, iar protocolul cu ANL sa fie revizuit.

Chiliman spune ca exista fosti proprietari care revendica o parte din terenul unde urmeaza sa fie construit cartierul Henri Coanda, acesta fiind unul din motivele pentru care autoritatea locala nu va autoriza inceperea constructiilor.

Primarul sustine ca protocolul incheiat de fosta administratie a Sectorului 1 cu ANL privind investitiile necesare pentru viabilizarea zonei incalca prevederile legii administratiei publice. Terenul cu pricina se afla pe raza administrativa a Sectorului 1, insa o parte din el se afla in Ilfov. Legea 215 - legea administratiei publice locale - imi interzice sa investesc bani de la buget pentru lucrari din afara granitei administrativ-teritoriale. Protocolul trebuie revizuit, acesta fiind un alt motiv pentru care nu numai ca nu am prevazut bani pentru asigurarea utilitatilor, dar nici nu voi elibera autorizatie de construire, a mai spus Chiliman. (Cristian Ionita)

×