x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old CNSAS - Opt fosti turnatori candidati la Parlament

CNSAS - Opt fosti turnatori candidati la Parlament

26 Noi 2004   •   00:00

Opt dintre candidatii partidelor parlamentare in alegerile de duminica au fost turnatori la Securitate, iar doi chiar ofiteri in cadrul acesteia, a dezvaluit ieri Colegiul CNSAS, in urma verificarii listelor Aliantei D.A., Uniunii PSD+PUR, PRM si UDMR, respectiv 2.621 de persoane.

Astfel, Francisc Barany (UDMR), Stefan V. Tcaciuc (UUR), Corneliu Constantin Gh. Plesu si Claudiu Octavian B. Radu (ambii de la Alianta D.A.), Dumitru C. Boncica, Constantin N. Gaina, Nicu I. Hanganu si Stelian I. Parvulescu (toti de la PRM) au fost identificati drept colaboratori ai fostei Securitati. Alti doi candidati PRM pentru Camera Deputatilor, Ion C. Frantu si Ilie I. Merce, au fost agenti (ofiteri) ai fostei Securitati. Colegiul CNSAS a inceput verificarea candidatilor la 22 octombrie, dupa primirea listelor de la birourile electorale. Cercetarile continua si vor fi extinse si pentru celelalte formatiuni politice care participa la alegerile generale. (Oana Stancu)

COTROCENI
Potrivit comunicatului CNSAS, din datele pe care institutia le detine pana in prezent, nici unul dintre candidatii la Presedintie nu a desfasurat activitati de politie politica. Afirmatia il vizeaza si pe Traian Basescu, copresedintele Aliantei D.A., in legatura cu care in presa au fost publicate documente care aratau ca, pe vremea cand era comandant de nava, acesta si-ar fi turnat colegii la Securitate.

×