x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Constructii - Birouri langa Casa Presei

Constructii - Birouri langa Casa Presei

16 Oct 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Casa Presei Libere va fi inconjurata de imobile de sticla si otel: pe DN1 se construieste Bucarest Business Park, in fata doua turnuri gemene, iar in spate Iridex 2 si Gabrielle Business Center.

400.000 mp de noi cladiri de birouri

Centrul de afaceri al Bucurestiului se muta mai spre nord. Din ce in ce mai multe cladiri de birouri din clasa A se ridica in zona Casa Presei Libere. Una dintre ele, Bucharest Business Park, este cel mai mare centru de afaceri care va fi finalizat in 2005.
DANIELA IVAN, GABRIEL PREDA

Nordul Bucurestiului ramane zona cea mai cautata de investitori pentru constructia cladirilor de birouri de clasa A. Asa se explica de ce tot mai multe cladiri de sticla si otel se inalta in perimetrul Piata Victoriei, Charles de Gaulle, Stirbei Voda, Scoala Herestrau, Piata Presei Libere. Este o noutate ca si zona din spatele Casei Presei Libere si chiar mai departe, spre Iridex, pana spre Aeroportl Otopeni, a devenit foarte interesanta, a declarat Mirela Raducanu, director al departamentului inchirieri al firmei Regatta.

CINE SUNT CHIRIASII. Chiriasii acestor imobile de lux sunt in proportie de 80% companii internationale care sunt prezente de mai mult timp pe piata romaneasca, care s-au dezvoltat si acum cauta spatii mai mari, cu facilitati si cu locuri de parcare. Sunt in general companii din telecomunicatii si IT, banci, firme din media si publicitate si din industria de medicamente, a opinat Mirela Raducanu. Chiriile pentru spatiile de birouri din clasa A variaza intre 18 si 22 euro/mp.

383.000 MP DE NOI SPATII. Pentru anul viitor sunt programati a fi dati in folosinta 383.000 mp pentru piata de birouri a Capitalei, din care 90% sunt de clasa A, a declarat Mihai Ghircoias, directorul companiei CB Richard Ellis Romania. Printre marile proiecte anuntate a fi finalizate anul viitor se numara: Metropola, America House, Floreasca Tower, 239 Dorobanti, Titulescu BC etc. (vezi tabel)

BUCHAREST BUSINESS PARK.Bucharest Business Park va fi o cladire de birouri de clasa A formata din patru imobile independente, amplasata pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, imediat langa Casa Presei Libere. Dezvoltatorul, Portland Trust, ofera 18.000 de metri patrati de spatiu de birouri de clasa A, impreuna cu toate facilitatile unui imobil de lux: paza permanenta, internet prin cablu, alarme de incendiu etc. Totodata, sunt puse la dispozitia angajatilor din companiile locatoare 450 de locuri de parcare, atat la nivelul solului, cat si in subteran. Lucrarile, incepute la data de 7 iulie 2004, sunt programate a se finaliza pe 7 august 2005.

TURNURILE DE LA ROMEXPO. Tot la Casa Presei Libere, in dreapta si in stanga intrarii de la Romexpo, firma greceasca Pantechniki vrea sa construiasca doua cladiri de birouri de cate 16 etaje fiecare. Reprezentantul firmei, Andreas Velis, spune ca firma Pantechniki va investi in jur de 100 de milioane de dolari in cele doua imobile, care reprezinta cea mai mare investitie pe segmentul cladirilor de birouri. Totusi, proiectul bate pasul pe loc de ceva vreme din cauza ca turnurile gemene compromit intrarea de la Romexpo, cel mai mare centru expozitional international din tara si mananca mult din spatiul pietonal de la iesirea din pasaj.

GABRIELLE BUSINESS CENTER. Gabrielle Business Center este o cladire de birouri care se va inalta pe Strada Ion Ionescu de la Brad. Va avea circa 2.500 de metri patrati, dispusi pe subsol, parter si patru etaje si de 40 de locuri de parcare. Tot in aceasta zona se va ridica cel de-al doilea centru de afaceri Iridex, care va totaliza circa 2.200 mp de spatii pentru inchiriat.

FLOREASCA TOWER

Programata sa fie finalizata in anul 2005, cladirea Floreasca Tower va fi construita pe o suprafata de 10.200 de metri patrati. Constructia se va ridica in zona de nord a Bucurestiului, in Sectorul 1, langa lacul Floreasca si va oferi pietei de birouri de afaceri o suprafata de aproximativ 7.600 de metri patrati de spatiu de birouri. Cladirea va avea doua etaje de subsoluri, pentru cele 130 de locuri de parcare subterana oferite o data cu finalizarea lucrarilor, parter si 13 niveluri superioare. Accesul la Floreasca Tower, situat langa principalele rute catre Aeroportul International Henri Coanda, se va face usor, cu autoturismul sau cu transportul in comun.

CELE MAI MARI CENTRE DE AFACERI

Cladirea / Suprafata / Anul estimat al livrarii
  • Bucharest Business Park / 16.000 / 2005
  • Metropola / 16.000 / 2005
  • America House / 13.500 / 2005
  • Buzesti BC / 11.000 / 2006
  • Crystal Park / 10.000 / 2005
  • Titulescu BC / 9.500 / 2006
  • Floreasca Tower / 7.500 / 2005
  • 239 Dorobanti / 7.250 / 2005
  • 85 Buzesti / 5.000 / 2005
  • Gabrielle Center / 2.500 / 2005
  • ×
    Subiecte în articol: birouri presei presei libere