x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Copiilor le place violenta

Copiilor le place violenta

25 Noi 2004   •   00:00

Unele dintre cele mai bine vandute jocuri video ale momentului sunt, in acelasi timp, cel mai putin recomandabile tinerilor, potrivit unei organizatii americane ce studiaza efectele media asupra copiilor.

MODERN. Zmeul din basme a ajuns in secolul al XXI-lea
TOP. Institutul American pentru Media si Familie plaseaza jocul Doom 3 pe primul loc in clasamentul sau privind jocurile pe care copiii si adolescentii ar trebui sa le evite. Jocul are o ambianta deosebit de angoasanta si sangeroasa. Dupa Doom 3, urmeaza Grand Theft Auto: San Andreas, in care jucatorul este invitat sa razbune moartea mamei sale ucisa de gangsteri si Half life 2, unde jucatorul intra in pielea unui savant care trebuie sa salveze Pamantul ucigand extraterestri.

Toate aceste jocuri au fost incadrate la categoria rezervata tinerilor cu varsta de cel putin 17 ani, insa David Walsh, presedintele Institutului, a subliniat ca vanzatorii nu sunt prea putin preocupati de varsta cumparatorilor. Studiul arata ca 34% dintre cumparatori nu au varsta ceruta pentru a cumpara aceste jocuri, dar reusesc sa o faca.

IMPACT. Senatorul democrat Joseph Lieberman a cerut vanzatorilor sa respecte incadrarile jocurilor si s-a declarat foarte preocupat de natura violenta a acestora si impactul pe care ar putea sa-l aiba asupra psihicului minorilor, intrucat exista o legatura intre violenta la care este expus un copil si comportamentul de mai tarziu.

×