x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Descentralizarea actelor de studiu

Descentralizarea actelor de studiu

04 Noi 2004   •   00:00

Procesul de vizare a actelor de studii din invatamantul preuniversitar va fi preluat, ca urmare a procesului de descentralizare, de catre Inspectoratele Scolare Judetene si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, incepand cu 10 noiembrie, dupa cum se anunta intr-un comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

EUGENIA MIHALCEA

Astfel, romanii care pleaca la munca sau la studii in strainatate isi vor putea viza diplomele emise de scolile generale, postliceale, profesionale sau de ucenici precum si cele liceale la sediile Inspectoratelor Judetene de unde provin.

Masura se impune ca urmare a aplicarii Conventiei de la Haga, document la care Romania este parte.

Potrivit aceluiasi document, si Ministerul Afacerilor Externe a descentralizat, de la data de 1 noiembrie, la nivelul prefecturilor, activitatea de autentificare a actelor administrative.

In acelasi timp, cei interesati trebuie sa stie ca Ministerul Educatiei si Cercetarii precizeaza ca va continua sa vizeze, prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, situat in strada General Berthelot 28-30, sector 1, cod 010174, Bucuresti, doar actele de studii obtinute in urma absolvirii cursurilor universitare.

×