x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Elevi obligati sa invete rusa

Elevi obligati sa invete rusa

16 Oct 2004   •   00:00

Parintii elevilor de la clasa a V-a B de la Scoala nr. 102 din Sectorul 4 al Capitalei sunt revoltati ca la inceputul anului scolar au aflat ca odraslele lor vor studia din acest an a doua limba straina, rusa.

Ei au trimis un memoriu ziarului nostru in care explica nemultumirea lor. Conducerea Scolii generale 102 obliga copiii prin programa scolii sa invete Limba rusa la clasele V-VIII. Ei spun ca au facut cerere la 20 septembrie 2004 in care solicitau scoaterea din programa clasei respective a limbii ruse si inlocuirea ei cu franceza. Atat directorul scolii, cat si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti motiveaza ca la Scoala 102 din Bucuresti exista angajat un profesor titular de limba rusa, iar din aceasta cauza s-a facut o redistribuire a orelor. Pe de alta parte, cererea parintilor a venit prea tarziu, in conditiile in care programa scolara a fost stabilita inca din ianuarie 2004.

Avem un titular pe limba rusa si nu putem sa-l trimitem acasa. Numarul de elevi scade de la an la an, s-a facut o redistribuire a orelor, spune Romulus Rizoiu, directorul scolii.

Chiar daca au fost cu hartii la scoala, la inspectorat, atat la sector, cat si la municipiu, parintii elevilor din clasa a V-a B n-au primit decat solutii complementare.

Mentionam ca nu am fost informati despre studierea limbii ruse, mai adauga parintii in memoriul adresat ziarului. Cu toate acestea, solutia oferita de inspectorat este organizarea unor cercuri stiintifice sambata si duminica la nivelul scolii si la cererea parintilor, unde elevii sa invete limba franceza. Cat despre anul scolar 2005-2006, situatia ramane sub semnul intrebarii...

×