x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Elevii ieseni consuma alcool pe rupte

Elevii ieseni consuma alcool pe rupte

19 Noi 2004   •   00:00

SCOALA
CONSTATARE - Fetele beau mai mult decat baietii in mediul urban Conform unei statistici efectuate de un spital iesean, foarte multi elevi consuma bauturi alcoolice in barurile din apropierea unitatilor de invatamant sau la petreceri. 150 de copii au ajuns la spital cu intoxicatii alcoolice si stare de coma in anul 2003.
CRISTINA STOIAN, LUCIAN LAZAR

FARA PROBLEME. Desi vanzarea de bauturi alcoolice este interzisa minorilor, adolescentii le procura foarte usor
In urma unei statistici efectuate de medicii de la Spitalul Sf. Maria pentru anul 2003 privind consumul de alcool in randul elevilor, s-a constatat ca 150 de copii au necesitat asistenta medicala de urgenta si spitalizare, dupa ce au ajuns in stare de coma alcoolica la spital. Acestia, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, au fost diagnosticati cu intoxicatie cu alcool etilic. Fetele sunt cele mai mari consumatoare de alcool in mediul urban, iar in mediul rural - baietii. In urma acestui studiu, medicii au ajuns la concluzia ca exista o lipsa de educatie atat din partea parintilor, cat si a cadrelor didactice.

LA BAR. Majoritatea elevilor care au ajuns la spital au consumat bauturi alcoolice in barurile aflate in imediata apropiere a unitatilor de invatamant sau la petreceri. In urma statisticii facute de noi, am constatat ca se consuma foarte mult alcool in randul adolescentilor, a declarat doctorul Solange Rosu seful Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Sf. Maria, medicul care a intocmit aceasta statistica. Majoritatea elevilor au consumat bauturi alcoolice in timpul programului scolar. Aceste lucruri se intampla din cauza lipsei de educatie din partea parintilor, a cadrelor didactice si anturajului. Din mediul urban, cel mai mult beau fetele, iar in cel rural baietii, aici intrand si municipiul Pascani. De obicei, acesti copii consuma un amestec de bauturi alcoolice. Nu putem spune ca beau numai bere sau votca. Repet, totul tine de educatie si foarte multi elevi nu sunt supravegheati de parinti, a adaugat doctorul Rosu.

MODA. Chiulul de la ore si consumul de bauturi alcoolice sunt la moda in scolile iesene. Putini dintre acesti pacienti au revenit la spital cu intoxicatie cu alcool etilic, dar au fost si astfel de cazuri. Elevii care au ajuns la spital in coma alcoolica sau cu forme usoare de intoxicatie alcoolica provin atat de la liceele de elita din Iasi, cat si de la grupuri scolare. Conform celor declarate de doctorul Rosu, in ultima perioada, majoritatea elevilor au fost de la grupurile scolare din zona industriala.

NECONTROLAT

Consumul in exces de bauturi alcoolice tine de educatie, si foarte multi elevi nu sunt supravegheati de parinti - Dr. Solange Rosu, sef Primire Urgente, Spitalul Sf. Maria, Iasi
×
Subiecte în articol: alcool bauturi