x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Elevii saraci ajutati cu bani de liceu

Elevii saraci ajutati cu bani de liceu

08 Oct 2004   •   00:00

Elevii care vor sa obtina ajutorul guvernamental de 1.800.000 de lei pentru liceu mai pot depune cererile pana la 15 octombrie. Pentru ca am primit numeroase solicitari privind criteriile de selectie pentru acordarea acestor bani, va vom prezenta etapele pe care trebuie sa le urmeze parintii sau copiii.

EUGENIA MIHALCEA

Sprijinul de 1.800.000 de lei lunar se acorda pe baza de cerere, formulata de reprezentantul legal al elevului, inregistrata - pentru anul scolar 2004-2005 - pana la data de 15 octombrie, la scoala la care elevul este inscris. Beneficiari sunt elevii aflati in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 1.500.000 de lei. Alocatia de stat, bursele de studii si cele sociale nu se iau in calculul acestor venituri.

PERIOADA. Programul se desfasoara pe perioada cursurilor, a examenelor si a practicii.

Cererea trebuie sa fie insotita de: copie a certificatelor de nastere sau a actelor de identitate ale elevului si ale celorlalti membri ai familiei, acte care sa ateste statutul juridic sau medical de: orfan; urmas al eroilor revolutiei, bolnav de TBC, diabet, boala maligna, sindrom de malabsorbtie grava, insuficienta renala cronica, astm bronsic, epilepsie, cardiopatie congenitala, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, HIV sau SIDA, poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta sau reumatism articular sau handicap locomotor. De asemenea, mai trebuie depuse acte doveditoare, in original, privind veniturile membrilor familiei.

DEPARTAJARI

Daca exista elevi cu acelasi venit, la departajare se va tine cont, in ordine, de urmatoarele criterii:
  • a) statutul juridic sau medical, avand prioritate: orfanii, urmasii eroilor revolutiei, bolnavii de TBC, diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice,HIV sau SIDA, cei care sufera de poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta sau reumatism articular, handicap locomotor.
  • b) domiciliul, avand prioritate elevii din mediul rural, scolarizati in alta localitate.

    CONDITII

    Sprijinul financiar se acorda lunar, in cuantum de 1.800.000 de lei pe luna, la inceputul anului scolar, pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul examenului de bacalaureat sau de diploma si pe perioada practicii. Banii nu se dau daca elevul absenteaza nejustificat minimum 20 de ore, a fost eliminat pe trei-cinci zile, a obtinut sub nota 7 la purtare sau nu mai frecventeaza cursurile ori a fost exmatriculat.
  • ×