x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old FAMILIA CADOU DE SUFELT - Cioponea Elena Alina, Pitesti, Arges

FAMILIA CADOU DE SUFELT - Cioponea Elena Alina, Pitesti, Arges

22 Dec 2004   •   00:00

Ninge!

Si Elena inca mai spera ca nu va mai petrece Sarbatorile de iarna singura, ca si anul trecut. Priveste pe geamul aburit cum prietena sa din copilarie vine acasa cu bradul de Craciun alaturi de familia sa. O invidiaza, dar, in acelasi timp, o admira si-si doreste din ce in ce mai mult o familie, pe cineva aproape, acum, in pragul Sarbatorilor.

In final, hotareste sa mearga sa-si cumpere un bradut pentru Craciun. Ajunsa la magazin, este derutata de multimea si de verdele fumos si intens al brazilor. Vede un brad bogat in ramuri si vrea sa-l ia. Langa ea, o fetita de vreo 3-4 ani intinde mana chiar spre acel brad. Elena o priveste si o intreaba unde este mama ei; fetita-i spune ca este cu tatal ei, care tocmai se apropia. Atat Elena, cat si fetita doreau acelasi brad. Tatal fetitei ii explica acesteia ca nu poate lua acel brad, pentru ca l-a luat domnisoara, dar Elena cedeaza imediat in favoarea fetitei. Cei doi fac cunostinta; Elena afla ca el se numeste George, iar fetita Maria. Isi zambesc! Elena o intreaba pe Maria unde este mama ei, dar George i-a raspuns cu glas uscat si parca singuratic, ca aceasta a murit acum doi ani. Elena isi cere scuze pentru ca a deschis acest subiect; George o intreaba daca locuieste in acest cartier, iar Elena aproba, privind, cu zambetul pe buze, fetita si admiratia acesteia pentru bradut. Serios, dar totusi impresionat de amabilitatea tinerei, George o intreaba daca se grabeste sa ajunga acasa la familie, insa Elena-i raspunde ca locuieste singura; imediat, George-si exprima ideea de a impodobi impreuna acel brad, pe care l-au placut si Elena si Maria. La insistentele fetitei, Elena accepta, fascinata. Inca nu poate crede ca visul sau, de a intalni pe cineva, aproape s-a-mplinit.

Ajunsi in casa, micuta Maria alearga spre masa unde erau asezate podoabele pentru bradul de Craciun.

Elena se asaza cu sfiala pe canapea, unde reia dialogul cu George. Cei doi afla mai multe unul despre altul; la nerabdarea Mariei, cei trei incep sa impodobeasca bradul, in auzul splendid al colindelor. Cum Maria este in centrul atentiei, George si Elena pun globuletele, beteala si restul podoabelor dupa placul acesteia.

Cand, in sfarsit, reusesc sa termine si Elena doreste sa plece acasa, Maria incepe sa planga si sa se roage de Elena sa mai ramana. Pe langa fetita si George insita sa mai ramana, cel putin pana va adormi fetita. Aceasta accepta sI, zambind, merge in camera fetitei sa-i citeasca o poveste.

In nici o jumatate de ora, Elena revine in sufragerie, unde o astepta George cu masa pregatita. Pe obrzul tinerei aluneca o lacrima si inca nu poate crede ca a intalnit... asa, pe neasteptate, o familie: un barbat cu care s-a inteles din prima zi (dupa nenumarate intalniri esuate), ca formeaza o pereche si o fetita, un inger de copil.

Pentru Elena, dar si pentru Geroge si Maria, acel brad de Craciun a ramas simbolul intalnirii lor, dar si cel mai frumos cadou primit in viata.

CIOPONEA ELENA ALINA - PITESTI, ARGES
×
Subiecte în articol: maria fetita elena georg