x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 16 octombrie 2004

IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 16 octombrie 2004

16 Oct 2004   •   00:00
IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 16 octombrie 2004

Yucca - o planta obisnuita cu seceta

Este o planta frumoasa, cu un aspect foarte exotic, originara din America Centrala si vestul Indiei. Este alegerea perfecta pentru gradinarii foarte ocupati: Yucca se uda moderat, la intervale regulate, fiind obisnuita cu perioadele lungi de seceta.

Are o tulpina lemnoasa, caracteristica, formata in urma uscarii frunzelor de la baza. In varful tulpinii se dezvolta una sau mai multe rozete formate din frunze lungi si ascutite. Din pacate, in conditii de apartament infloreste foarte rar. Asa ca, daca aveti conditiile necesare, ar fi pacat sa nu o cultivati in aer liber: poate atinge inaltimi de 8-10 metri si face niste flori foarte frumoase de culoare alb-crem sub forma de clopotei asezati pe o tija lunga. Yucca iubeste foarte mult lumina, de aceea trebuie tinuta cat mai aproape de geam, iar vara pe balcon, in plin soare. Dar nu uitati sa o stropiti cu apa dimineata!

Si inca ceva: desi ii place foarte mult caldura, Yucca prefera o temperatura mai scazuta (10Ă°C) iarna. Iar udarea se face de una-doua ori pe luna (la aceasta temperatura). In general, intre udari e bine ca pamantul sa se usuce. Cand vi se pare destul de inalta, taiati-i varful, astfel ii veti stimula ramificarea.

×