x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 18 septembrie 2004

IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00
IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 18 septembrie 2004

Strelitzia Reginae (Pasarea Paradisului), emblema orasului Los

Angeles Cunoscuta in popor ca Pasarea Paradisului datorita formei petalelor care se aseamana cu o pasare in zbor, Strelitzia Reginae este o planta originara din Africa de Sud unde traieste pe langa rauri.

A fost aclimatizata cu succes in diferite regiuni ale Globului, ajungand ca in SUA sa fie cultivata pe arii intinse. Strelitzia se inmulteste fie prin seminte, caz in care trebuie sa asteptam intre trei si sapte ani pana sa infloreasca, fie din pui separati de la o alta planta matura, care a inflorit macar o data si va dura 1-2 ani pana sa faca primele flori. In momentul in care ajunge la maturitate, Strelitzia poate sa produca pana la 25 de flori o data (infloreste iarna, cand zilele sunt scurte), iar culorile pot varia de la portocaliu, cea mai des intalnita, pana la rosu sau galben intens.

Pentru a se dezvolta optim, Strelitzia trebuie sa beneficieze de cel putin 4 ore de soare pe zi, indreptata spre est, iar temperaturile sa se incadreze intre 10-13 grade Celsius noaptea si 20-23 grade ziua.

Solul trebuie sa fie constituit dintr-un amestec de turba si nisip si este indicat sa fie udat putin si des, iar ingrasamantul trebuie sa fie aplicat o data la doua saptamani primavara si toamna si o data pe saptamana, vara. (Andreea Mihart)
×