x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 2 octombrie 2004

IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00
IMOBILIARE/Coltul gradinarului - 2 octombrie 2004

Pachystachys lutea - lumanarea inflorita

Arbustul cu flori galbele provine din America de Sud, iar la noi a fost botezat de iubitorii de plante cu numele de Lumanarea galbena. Arbustul poate atinge o inaltime de 80 de centimetri. Florile sale sunt foarte ornamentale. De culoare alba, florile au forma tubulara si se ivesc din bracteele galbene-aurii. Efectul decorativ al plantei este datorat mai mult bracteelor care isi pastreaza coloritul stralucitor timp de aproape doua luni.

Atunci cand are conditii ideale, planta infloreste pe tot timpul anului, cu o mica pauza iarna. Pachystachys este o mare iubitoare de apa si lumina, insa nu trebuie expusa la razele directe ale soarelui. Pamantul trebuie sa fie umed in permanenta, iar pe perioada verii este indicat sa-i pulverizati apa pe frunze. Pentru a-si forma o coroana frumoasa, planta trebuie taiata.

Pentru inmultire se ia un lastar terminal de 10-15 cm lungime si se pune in apa. In circa trei saptamani va face radacini si poate fi plantat. Iarna Pachystachys trebuie ferita de inghet, iar temperatura trebuie sa fie constanta, nu mai mica de 13 grade Celsius.

×