x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Stirile zilei

IMOBILIARE/Stirile zilei

13 Noi 2004   •   00:00

13 NOIEMBRIE 2004

Statistica - Piata de locuinte creste rapid

Estimarile indica ca in acest an, romanii au realizat tranzactii imobiliare de 7,5 miliarde de dolari, a declarat Sergiu Oprescu, vicepresedinte executiv la Alpha Bank Romania. El a adaugat ca exista un potential de crestere a pietei de un miliard de dolari anual, care se va materializa intr-o crestere cu 30% a tranzactiilor imobiliare. Si ritmul in care se vor construi noi locuinte va creste. In trimestrul unu al acestui an au fost finalizate 16.102 noi unitati locative, a caror valoare s-a ridicat la 118,877 milioane de euro, iar in trimestrul al doilea, 17.934 de locuinte a caror valoare s-a cifrat la 128,585 milioane de euro, a declarat Oprescu.

Evolutie - Pretul apartamentelor

Pretul apartamentelor cu doua camere a crescut de 4,2 ori fata de septembrie 2001. In acelasi timp, un apartament cu trei camere s-a scumpit de 3,3 ori, iar unul cu patru camere, de 1,38 de ori. In prezent, costul mediu al unui metru patrat intr-un apartament cu doua camere in Bucuresti este de 614 euro, se arata in studiul Piata Creditului Ipotecar in Romania, in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, elaborat de Alpha Bank. Romanii platesc un pret mediu de 558 de euro pentru un mp intr-o locuinta cu trei camere si 402 euro pentru un mp intr-un apartament de patru camere.

Constructii - Bohlen & Doyen vine in Romania

Bohlen & Doyen, cel mai mare holding german in domeniul constructiilor industriale isi extinde activitatea in Romania. Holdingul are peste 2.500 de angajati si o cifra de afaceri de peste 300 de milioane euro. Principalele domenii de activitate ale grupului sunt: lucrari de constructii civile, lucrari de excavatii pentru constructia drumurilor si de pavare, ingineria tevilor, instalatii de cablare, managementul mediului etc. In Romania, Bohlen & Doyen se va implica in modernizarea sistemului de gaze, apa, energie, canalizare, precum si in alte lucrari de infrastructura. Pentru realizarea acestor obiective, compania va colabora cu antreprenori generali, dar si cu subcontractori romani. Activitatea Bodo in Romania a inceput de cateva saptamani. Acum se fac angajari, se dau teste, se pregateste personalul pentru instruire in Germania. (Daniel Ivan)
×