x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Inceperea cursurilor este tot nesigura

Inceperea cursurilor este tot nesigura

14 Sep 2004   •   00:00

Ieri s-a desfasurat o noua runda de negocieri intre sindicatele din invatamant si reprezentantii Guvernului. Seara tarziu, sindicatele au obtinut de la Executiv promisiunea unei noi grile de salarizare.

CATALIN PRUTEANU

Contactat telefonic, liderul Federatiei Alma Mater, Razvan Bobulescu, a refuzat sa comenteze negocierile, afirmand ca rezultatul acestora va fi dat publicitatii astazi. Intre timp, actiunile liderilor locali ai sindicatelor din invatamant din tara au imbracat forme mai radicale.

Pe parcursul saptamanii trecute, dascalii din provincie s-au pregatit de greva generala si de boicotarea anului scolar. Dascalii din judetul Harghita nu vor lua parte la festivitatile de deschidere a anului scolar 2004-2005.

La Iasi, profesorii pregatesc un miting de protest pentru ziua de 15 septembrie. Cererile profesorilor privesc in principal dublarea salariilor din invatamant, nu numai ale salariatilor care lucreaza efectiv la catedra, ci si ale personalului nedidactic, care reprezinta o categorie foarte importanta in educatia asigurata de stat. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a hotarat ieri ca proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 38/2004, privind cresterile salariale din invatamant, sa fie dezbatut maine. Tot ieri, premierul Adrian Nastase a declarat ca doreste o solutie de compromis in problema salarizarii cadrelor didactice.

REDISTRIBUIRE. Intre timp, autoritatile continua cu pregatirile pentru inceperea scolii. Patriarhul Teoctist i-a binecuvantat pe profesori si pe elevi, deopotriva, cu ocazia noului an scolar.

×