x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

19 Noi 2004   •   00:00

20 NOIEMBRIE 2004
LECTURI SCOLARE LA CINEMA. Pentru a veni in ajutorul elevilor, Cinematograful Arta din Sfantu Gheorghe a scos din arhiva o serie de pelicule realizate dupa romane celebre din literatura romana, aflate in lista de lecturi scolare obligatorii. Conducerea cinematografului a intocmit un catalog cu 30 de filme, printre care se numara Morometii, Fratii Jderi, Baltagul, Neamul Soimarestilor si Dumbrava minunata, pe care l-a prezentat tuturor scolilor in intentia de a atrage un numar cat mai mare de spectatori interesati sa parcurga in doar doua ore un roman de 300-400 de pagini.

PROIECT ANTIDROG IN LICEELE ORADENE. Centrul Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog (CJPCA) Oradea desfasoara in luna noiembrie un proiect-pilot de initiere in tematica drogurilor, in cinci licee din Oradea, avand ca scop pregatirea unor voluntari in lupta antidrog. Cei 20 de voluntari de la fiecare liceu vor fi instruiti astfel incat sa poata identifica principalele categorii de droguri, sa cunoasca clasificarea acestora, sa recunoasca o persoana drogata, sa inteleaga ce inseamna dependenta, toleranta si sevrajul. In incinta liceelor vor fi organizate puncte de informare, sali special amenajate cu materiale informativ-educative.

DASCALII COVASNENI VOR FI MAI EXIGENTI. Inspectoratul Scolar Judetean Covasna a cerut dascalilor sa fie mai severi la acordarea notelor, fiind de parere ca acestea nu reflecta adevarata lor pregatire. Acest fapt este dovedit de testarile nationale, respectiv de examenul de Capacitate, la care elevii covasneni pica pe capete. Un studiu efectuat de inspectorat releva ca sectiile maghiare ale scolilor comunale au cea mai scazuta promovabilitate, de doar 61%, in principal din cauza limbii si literaturii romane. (Rompres)

REVISTA STUDENTEASCA EXCLUSIV PE INTERNET. Studentii Universitatii de Nord din Baia Mare au lansat prima revista de cultura difuzata exclusiv pe Internet. Revista care poarta numele de Acrostih apartine studentilor Facultatii de Litere si a plecat de la intalnirile cenaclului literar omonim care imbina literatura nonconformista cu muzica folk. Este un demers unic in cadrul Facultatii de Litere si al unui grup de studenti care cred in promovarea literaturii, graficii si a muzicii folk prin Internet, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Felecan, rectorul Facultatii de Litere din Baia Mare.

Revista Acrostih poate fi accesata pe web la adresa www.acrostih.holisun.com. (Rompres)

×