x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Invatatori la zece ani

Invatatori la zece ani

18 Noi 2004   •   00:00

SCOALA
METODA - Elevii invata prescolarii despre importanta lecturii Elevi de clasa a III-a ii invata pe copiii de gradinita despre cat de importanta este lectura. Asa se poate rezuma ideea proiectului Sa citim pentru mileniul III, intrat din aceasta toamna in al treilea an.
OANA ANTONESCU

CURIOZITATE. Ajutati de elevii mai mari, prescolarii descopera cu entuziasm cartile si lectura
Proiectul continua anul acesta intre trei clase primare de la Scoala nr. 120 Martisor si trei grupe de gradinita care in urmatorul an scolar vor intra in clasa I. Educatoarele implicate in proiect au amenajat o minibiblioteca cu carti ilustrate pentru micutii de gradinita. Scolarii, la randul lor, vor vizita biblioteci si case memoriale ale celor mai indragiti poeti si scriitori.

LA SCOALA. Micutii de la Gradinita nr. 238 Martisor din Capitala au facut primul pas: si-au vizitat colegii mai mari, de la scoala invecinata si au stat pentru prima data in banci, alaturi de ei. Elevii de clasa a III-a le-au citit compuneri, le-au aratat biblioteca si le-au explicat cum poti sa imprumuti carti de la scoala. Desi multi dintre copiii de la grupa mare stiu literele, cu totii au fost foarte incantati de abecedar. Scolarii le-au explicat micutilor cat de importante sunt cartile si de ce este important sa inveti sa citesti. Ioana Caprariu, de la grupa mare, a invatat literele de la 3 ani, iar acum isi invata si colegii sa le recunoasca. Cu totii au fost foarte emotionati la prima lor intalnire. Cei mai mici au putut vedea cum este viata de scolar, iar elevii sunt foarte incantati de noua preocupare, pe care au luat-o in serios, cu foarte multa responsabilitate, povesteste educatoarea Doina Sfarlos dupa prima intrevedere a copiilor.

PROGRAM. In gradinita a fost amenajata o incapere speciala pentru urmatoarele intalniri, la care elevii le vor citi prescolarilor si alte compuneri si povesti. In aceeasi incapere, actori de la Teatrul Ion Creanga le vor face cunostinta micutilor cu personajele lor indragite din povesti. In zilele ce vor urma, scolarii si prescolarii vor face o vizita la casa memoriala Tudor Arghezi, in cadrul aceluiasi proiect ce are in vedere apropierea micutilor de carte si de lectura. Speram ca incercarea noastra de a reface prestigiul cartii - diminuat de televizor si computer - va avea un real succes de ambele parti, completeaza educatoarea. Doua dintre cele trei clase implicate in proiect au cate o revista cu ajutorul careia incearca sa popularizeze demersul lor.

×