x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Master la UB in administratia publica

Master la UB in administratia publica

29 Oct 2004   •   00:00

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti a lansat un parteneriat academic cu Universitatea Georgetown din Washington D.C. pentru realizarea unui program de master in administratie publica.

Obiectivul cursurilor este acela de a oferi functionarilor publici instrumente calitative si cantitative utile in efortul lor de a realiza strategii eficiente de reforma. Aparitia pietelor competitionale a dus la necesitatea de a pregati oameni care sa stie sa ia decizia cea mai buna, a subliniat Jose Luis Guerrero, profesor la Universitatea Georgetown. Colaborarea dintre cele doua universitati are drept scop ridicarea nivelului profesional al functionarilor din administratia publica din tara noastra. Finantarea parteneriatului dintre cele doua institutii academice a fost asigurata de Agentia Internationala de Dezvoltare a Statelor Unite (USAID), prin East Central European Scholarship Program (ECESP).

INCEPUT. Acest program a fost initiat in 1990, la Universitatea Georgetown, cu scopul de a sprijini democratiile incipiente din Europa de Est in reformele din cadrul societatilor si economiilor lor postcomuniste. Din 1998, ECEPS se deruleaza in Albania, Bulgaria, Macedonia si Romania, in vederea sprijinirii acestor tari in efortul de a atinge standardele cerute pentru integrarea europeana.

FINALITATE. Parteneriatul cu Universitatea Georgetown se incadreaza in programele academice care au pregatit in ultimii cinci ani mai mult de 300 de tineri manageri, a precizat Ecaterina Vasile specialist in cadrul VSAID. In cadrul parteneriatului dintre cele doua universitati va fi asigurata dubla certificare a participantilor la programul de master, prin frecventarea unui modul optional. Astfel, diploma de master a Facultatii de Sociologie va fi insotita de certificatul Universitatii Georgetown.

×