x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old O vacanta la Mamaia va fi cu 20% mai scumpa

O vacanta la Mamaia va fi cu 20% mai scumpa

17 Sep 2004   •   00:00

Potrivit presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu, tarifele pe Litoral in sezonul 2005 vor creste cu maxim 7%-10% in lei, in statiunile din sud, si cu 10%-20%, in Mamaia.

CATALIN BUDESCU

Numarul turistilor de pe Litoral a crescut in acest an tocmai pentru ca preturile au fost egale sau chiar mai mici decat cele din 2003. Unii hotelieri de pe Litoral vor incerca sa impuna o majorare a preturilor, dar risca sa ramana cu locurile neocupate. Agentiile de turism nu vor accepta cresteri majore pentru ca au interesul sa vanda cat mai multe bilete si sa mentina un echilibru intre ceea ce doresc hotelierii si ceea ce suporta clientii, sustine la randul lui Dragos Raducanu, directorul executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

SARBATORI TOT SCUMPE. Preturile pachetelor de Revelion si cele pentru sezonul viitor de pe Litoral vor fi negociate de reprezentantii hotelurilor si agentiilor cu ocazia Bursei de Turism, organizata saptamana viitoare la Saturn.

O situatie similara se regaseste si in cazul unitatilor de cazare din statiunile montane, in special cele de pe Valea Prahovei, care mizeaza pe sezonul Sarbatorilor de iarna. Tarifele de Revelion vor fi in acest an comparabile in euro cu cele de anul trecut, adica intre 200 de euro si 750 de euro pe Valea Prahovei.

Anul trecut era foarte greu sa gasesti un loc de Revelion pe Valea Prahovei si acelasi lucru se va intampla probabil si in 2004, au fost de parere cei doi reprezentanti ai industriei de profil.

×