x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Oferta bogata la casele de licitatii

Oferta bogata la casele de licitatii

02 Noi 2004   •   00:00

Adam Baltatu a fost vedeta licitatiei desfasurate, la sfarsitul saptamanii trecute, la Casa Monavissa. Frumosul ulei pe panza semnat de acesta - Case de targoveti - s-a situat pe locul intai in topul vanzarilor, agonisind nu mai putin de 5.500 de euro. Pretul de intrare al acestei panze a fost de 4.600 de euro.

FLORINA ZAINESCU

VALOARE. Odalisca lui Iser, o pictura de 5.000 de euro
PEISAJE. Alaturi de Casele lui Baltatu, in topul preferintelor ofertantilor s-a aflat si un tablou pictat de Kimon Loghi. Intitulat Castelul Bran, acesta s-a vandut pentru 1.000 de euro. Un pret ceva mai mic - 800 de euro - a fost platit pentru un ulei pe panza semnat Viola Anyos si botezat Pe prispa. In licitatia de la Monavissa, o evolutie frumoasa a avut si un Peisaj din Balcic. Ulei pe carton, nesemnata, acesta a intrat in competitie la un pret de catalog de 320-330 de euro. Dar frumusetea lucrarii si, de ce nu, identificarea creatorului au atras un stol de oferte din partea celor prezenti la licitatie. Castigatorul a trebuit sa fluture 600 de euro pentru a intra in posesia acestui Peisaj din Balcic.

URMEAZA. Si daca setea dumneavoastra de a colectiona tablouri nu s-a potolit inca, duminica aceasta va asteapta o noua licitatie. De data aceasta, la Casa Alis. La sectiunea Pictura, printre frumoasele competitoare se vor numara Odalisca lui Iosif Iser (5.000 de euro), In port semnat de Corneliu Mihailescu (1.120 de euro) si Nud culcat apartinand maestrului Tonitza (800 de euro). Interesante sunt si sculpturile scoase la licitatie. Astfel, pentru minimum 3.750 de euro puteti intra in posesia unei creatii semnate Gheorghe Leonida - Dansatoare. Pentru cei pasionati de carti, in competitia de la Alis vor intra Orasul Iasi - odinioara si azi, o monografie realizata, la 1904, de N.A. Bogdan. Pret de intrare - 75 de euro.

×