x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Petrecere pe schiuri

Petrecere pe schiuri

02 Ian 2005   •   00:00

PARTIEEE!
Sute de romani au ales sa-si petreaca noaptea dintre ani pe partie, printre petarde si focuri de artificii. Statiunile de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de turistii care au dorit sa intampine Anul Nou. In acest moment, 90% din partiile de schi din tara sunt deschise. Focuri de artificii de peste 30 de minute, pocnitori, zapada si sanii de plastic. Cateva sute de turisti si-au petrecut noaptea dintre ani pe partia Sorica din Azuga, una dintre cele mai moderne din tara. Mii de turisti au tinut sa intampine Anul Nou pe partiile de pe Valea Prahovei.

CRISTIAN PETRU

PETRECERE. De Revelion, artificiile si saniile de plastic au luat locul schiurilor pe partii
C ceata invaluia vineri seara, in 31 decembrie, partia Sorica din Azuga. Mai erau mai bine de 30 de minute pana la intrarea in Noul An, dar zeci de persoane se stransesera la baza partiei si aprindeau deja artificii. Nu era nici frig, asa ca pe drum alte cateva zeci parasisera in graba petrecerile din vile si se grabeau, palcuri-palcuri, spre partie, cu sticle de sampanie si pocnitori in mana. Instalatia de nocturna era aprinsa, dar teleschiul si telescaunul nu functionau, asa ca nimeni nu s-a incumetat la o coborare cu schiurile. In schimb, pungile si saniile de plastic erau peste tot. Am mai fost aici, pe partie, de Revelion, de vreo trei sau patru ori. Am venit si anul acesta, pentru ca mi-a placut foarte mult. E multa lume, e agitatie, canti cu toata lumea. E frumos!, spunea Bogdan Gagea, turist din Bucuresti.

MAI MULTE NUMARATORI. 3, 2, 1 - numaratoarea clasica de la miezul noptii - a lipsit de pe partia Sorica. Ceasul fiecarui turist batea in timpul lui, asa ca miezul noptii s-a sarbatorit pe partie pret de vreo cinci minute. In acest timp, cele cateva sute de persoane care se stransesera intre timp si-au spus La multi ani!, au aruncat petarde, au aprins artificii si s-au felicitat pentru Noul An. A fost putin ciudat la miezul noptii, pentru ca eu si prietenii mei am strigat Ă«3, 2, 1, La multi ani!Ă», am deschis sticlele de sampanie si ne-am pupat, iar dupa cateva zeci de secunde am vazut alaturi un alt grup care tocmai incepea numaratoarea inversa..., a mai spus Bogdan. Artificiile si petardele au inceput sa bubuie ametitor, partia fiind invaluita de fum. Dupa miezul noptii, lumea a inceput sa vorbeasca la telefoane pentru a-si felicita prietenii sau rudele. Dificila operatiune, avand in vedere ca exista riscul ca in orice moment sa-ti cada o petarda in cap.

SCHIURI ADAPTATE. Dupa ce sampania a incetat sa mai curga, pungile si saniile de plastic au inceput sa alunece pe partie. E prima data cand sunt pe partie de Revelion. Mi-au placut foarte mult artificiile, a fost un Revelion inedit, povesteste zambind Alina, din Bucuresti. Dupa o ora si ceva, plini de zapada si cu urechile infundate din cauza zgomotelor produse de pocnitori, turistii au inceput sa plece de pe partie pentru a continua petrecerea in vilele si casele din statiune.

SANII SI PUNGI DE PLASTIC
Partiile cu nocturna din tara au fost si ele pline de turisti in noaptea de Revelion. Veniti cu familiile sau cu grupurile de prieteni, romanii s-au distrat pe cinste, admirand focurile de artificii, ciocnind cupe de sampanie si coborand partiile cu sanii sau, in cele mai multe cazuri, cu pungi de plastic. Cele mai populate partii au fost, potrivit autoritatilor locale de pe Valea Prahovei, cele din Predeal si Poiana Brasov. In acest moment nu se schiaza pe partiile din urmatoarele statiuni: Harghita Bai, Izvorul Muresului, Paltinis si Vatra Dornei, iar la Borsa, din cauza cetii, sunt deschise doar partiile Poiana Stiol si Varful Stiol. (Alexandru Nastase)

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa pepartie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
×