x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Pictor pasionat de fizica

Pictor pasionat de fizica

24 Noi 2004   •   00:00

Ieseanul Robert Deleanu este deja consacrat in lumea artelor. Pentru elevul in clasa a VIII-a, pictura pe panza si desenele 3D realizate pe calculator reprezinta un mod de viata. Are deja la activ opt expozitii personale si numeroase premii obtinute in tara si strainatate.

Recent, el a expus la galeriile de arta Pod Pogor Fiul din Iasi 34 de lucrari, dintre care cinci tablouri in ulei pe panza. Critici si iubitori de arta, prieteni si artisti au participat la vernisajul celei de-a VIII-a expozitii personale a tanarului artist. Povestea tanarului artist a fost prezentata de Jurnalul National in vara acestui an. Intre timp, a realizat lucrari noi, insa tematica a ramas aceeasi: stiintifico-fantastica. A invatat singur sa faca grafica 3D pe calculator, iar masinile si navele spatiale sunt subiectele sale preferate. Cei prezenti la vernisaj au privit cu atentie fiecare lucrare a tanarului. Robert a primit aplauze multe si doar cuvinte de lauda. Pe langa pictura, fizica este pasiunea cea mare a lui Robert. Viseaza sa ajunga sa lucreze la NASA. Are si o explicatie: Vreau sa ajung fizician, pentru ca din pictura nu se poate trai.

SACRIFICII. Robert este sustinut financiar de parinti, chiar daca acestia nu au castiguri foarte mari. Numai pentru aceasta expozitie, familia Deleanu a cheltuit 6 milioane de lei. Si pentru a face economie, au folosit ramele de la tablourile expuse cu alte ocazii. Arta cere sacrificii, puncteaza mama lui Robert.

In prezent, Robert lucreaza la un proiect de statie spatiala pentru concursul pe care NASA il organizeaza anual si se pregateste pentru examenul de Capacitate. (Mirela Cimpoi)

×