x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

26 Oct 2004   •   00:00

26 octombrie 2004

BEC - Conditii pentru presa

BEC a stabilit ieri prin hotarare ca atat in presa scrisa, cat si in cea audiovizuala contractele de publicitate comerciala nu pot fi transformate sau utilizate pentru difuzarea de publicitate cu scop de propaganda electorala, si este interzisa cedarea timpilor de antena in favoarea candidatilor si a partidelor politice participante la alegerile din noiembrie, de catre societati comerciale cu capital public sau privat, institutii publice, ONG sau persoane fizice. BEC a precizat ca in presa scrisa publicitatea electorala se va face pe baze contractuale, contra cost, iar in cazul audiovizualului, spoturile electorale vor fi cuprinse numai in emisiunile si dezbaterile electorale si au caracter gratuit. (Carmen Vintila)

Gorj - Liberalul Morega a atacat PD

Recent intrat in PNL Gorj, unde a si fost pus presedinte interimar al partidului, Dan Ilie Morega are o parere execrabila despre partenerii sai politici. Anul 2000 l-a gasit pe Morega in PSD, an in care s-a si gandit sa scrie o carte - "Romania intre prabusire si relansare economica". In acest volum el critica guvernarea CDR, etichetand democratii niste farsori, pe Traian Basescu un distrugator al flotei, iar despre actualul sau presedinte de partid, Calin Popescu Tariceanu, spune ca "judeca cu altceva decat cu capul". "Imi mentin toate opiniile exprimate, doar eu le-am scris. Nu cred ca am zis niciodata ceva de Tariceanu in cartea pe care am scris-o", ne-a declarat ieri Morega. (Gabriela Mladin)

Investitie - Inca o scara pentru senatori

Camera Deputatilor si-a suplimentat cu 61 de miliarde de lei alocatia bugetara pentru investitii. Cea mai mare parte din aceasta suma, 52 de miliarde, va fi folosita pentru lucrarile la noul sediu al Senatului. Banii vor fi folositi pentru finisarea peretilor si a plafoanelor, pentru mobila, perdele, draperii, ascensoare si pentru efectuarea drumului de acces dintre Palatul Parlamentului si parcajul subteran. Seful Serviciului de investitii al Camerei, Liviu Lescu, a declarat ca va mai trebui construita "o scara monumentala" la iesirea din spatele sediului Senatului, unde acum este o scara comuna "care da direct in camp". (Dana Piciu)
×