x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Prieteni Minoritari

Prieteni Minoritari

19 Noi 2004   •   00:00

Desenele premiate la concursul national de desene Minoritati nationale - joc si culoare, organizat de Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI), au aratat ca prietenie poate exista intre copiii tuturor minoritatilor.

Elevi de clasele V-VIII s-au intrecut in a reda aspecte ale convietuirii populatiei majoritare cu diferitele minoritati existente in Romania. Concursul, desfasurat in perioada 1-18 noiembrie, a avut doua sectiuni, una pentru elevii din scolile generale si cea de-a doua destinata elevilor pregatiti de scolile de arta si cluburile copiilor.

Desenul meu arata prietenia existenta intre copiii tuturor minoritatilor, a spus Andrei Vasii, elev in clasa a VI-a la Liceul de Muzica si Arte Plastice Sigismund Toduta din Deva si castigator al unuia dintre cele doua locuri I. Andrei spune ca are prieteni multi printre copiii minoritari, petrecandu-si copilaria in cartierele din Deva unde locuiesc multi reprezentanti ai etniilor rroma si maghiara.

Locul I la sectiunea scoli generale a fost castigat de Edina Ivanciuc, eleva in clasa a VI-a la Scoala Mircea Eliade din Satu-Mare. Locul I la fiecare sectiune consta intr-o excursie in strainatate impreuna cu elevii olimpici la limbile materne, organizata de DRI in vara anului 2005, iar locurile II si III, intr-o invitatie la una dintre actiunile pentru copii si tineret (festival de muzica, tabara) organizate de departament in aceeasi perioada.

INTERETNIC

Anul 2004 a fost declarat de catre DRI anul tineretului minoritar, iar acest concurs s-a dorit a fi un final in forta al acestui program si o manifestare a diversitatii activitatii de educatie nonformala - Cristian Jura, seful Departamentului pentru Relatii Interetnice

×