x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old PRIETENIE - Colocaru Maria Livia

PRIETENIE - Colocaru Maria Livia

22 Dec 2004   •   00:00

Intr-o casuta modesta, impreuna cu mama si alti doi frati ai sai, locuieste Daniel, un baietel care dintr-un copil plin de viata, jucaus si vesel s-a transformat intr-un baiat linistit si prea sobru pentru varsta lui. Acest lucru s-a intamplat de cand o boala necrutatoare i-a curmat viata tatalui sau, de care acesta era foarte atasat. Din aces moment, o umbra s-a asternut peste copilaria lui.

In acest sat, in vacante, vin copii de peste tot, la bunici. Astfel a ajuns Daniel sa-l cunoasca pe Andrei, un baiat de la oras. S-au imprietenit. Imaginea de basm si feerie a pus stapanire peste sat. Se apropie Sarbatorile de iarna. Intr-una din zile, Daniel ducea lui Mos Caciun o scrisoare, prin care cerea role, costum de ski si altele, despre care Daniel nici nu auzise. Atunci Andrei l-a intrebat: Tu ce i-ai scris lui Mos Craciun sa-ti aduca?, la care Daniel i-a raspuns: Acum, cand am invatat sa-i scriu chiar eu Mosului, dorinta mea nu mai poate fi indeplinita: As vrea sa pot vorbi cu tata!.

Atunci, prietenul lui a adaugat un P.S. la scrisoarea lui, completand-o cu dorinta lui Daniel, apoi a inmanat-o parintilor.

A sosit seara de Craciun. Daniel se uita printre gutuile din fereastra cum ninge si se gandea la Craciunul trecut, cand langa soba statea tatal sau inconjurat de toti copiii, asteptandu-l pe Mosul. Visul s-a spulberat cand a auzit cainele latrand. Era clar ca cineva a intrat in curte. A iesit sa vada cine este. Langa poarta era o cutie mare. Cadoul lui Mos Craciun. Cu lacrimi in ochi a luat cutia, s-a dus cu ea in casa si a deschis-o. Era un atlas cu astrele ceresti, un caiet, un stilou, o cutie mare cu creioane colorate, un frumos binoclu si multe dulciuri. Pe un bilet scria: De cate ori simti nevoia sa-mi spui ceva, ia stiloul si scrie-mi, iar cand vrei sa imi arati ceva, ia creioanele si deseneaza. Noaptea priveste cerul cu binoclul, iar daca vei vedea licariri ale stelelor, sa stii ca am primit mesajele tale (scrise si desenate). Tata

Daniel ramase atat de inmarmurit de ceea ce primise, incat nu a bagat de seama ca fratiorii sai au devorat dulciurile.

Dar nu asta conta. Important era ca Mos Craciun nu l-a dezamagit!

Colocaru Maria Livia, Ctaiova
×