x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Protest - "Alma Mater" denunta acordul cu Guvernul

Protest - "Alma Mater" denunta acordul cu Guvernul

22 Noi 2004   •   00:00

Cadrele universitare membre ale Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater denunta acordul incheiat cu Guvernul, la 14 septembrie, invocand incalcarea prevederilor acestei intelegeri prin stabilirea unui buget prea mic pentru educatie, in 2005.

OANA ANTONESCU

Click

REVENDICARI. Razvan Bobulescu (foto), presedintele Federatiei Alma Mater, a motivat aceasta decizie prin faptul ca sumele alocate pentru invatamant si cercetare prin bugetul pe anul 2005 sunt mai mici decat cele prevazute in protocol. Astfel, din suma pre-vazuta in legea bugetului pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii, invatamantul va primi din surse bugetare doar 3,4% din PIB (fata de 4%, cat era prevazut in acordul semnat de Guvern si trei federatii sindicale din invatamant). De asemenea, pentru cercetare se aloca 0,2% din PIB, desi Legea cercetarii prevede finantarea domeniului cu cel putin 0,8%.

SOLIDARITATE. Razvan Bobulescu a anuntat ca federatia pe care o conduce se va alatura sindicalistilor din Federatia Spiru Haret (care a criticat si ea modul in care Guvernul si-a indeplinit angajamentele fata de profesori), in cazul in care acestia vor decide sa declanseze proteste. Federatia nu mai are nici o obligatie, ca urmare a retragerii semnaturii din acord, astfel ca poate declansa orice actiune de protest, a sustinut presedintele Alma Mater.

Liderii Federatiei Educatiei Nationale si ai Federatiei Sindicatelor din Invatamant Spiru Haret au anuntat saptamana trecuta ca sunt pregatite sa opreasca lucrul din 25 noiembrie, blocand anul scolar, daca Executivul nu va lua masuri concrete privind majorarile salariale.
×