x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Romeo Raileanu expune picturi in Olanda

Romeo Raileanu expune picturi in Olanda

12 Oct 2004   •   00:00

Orasul olandez Dordrecht gazduieste luna aceasta o serie de expozitii de pictura si gravura apartinand renumitului artist roman Romeo Raileanu. Lucrarile prezentate sunt inspirate de peisajele minunate din Dordrecht, loc de care pictorul s-a indragostit anul trecut cand l-a vizitat pentru prima oara.

Romeo (...) a fost impresionat imediat de acest oras frumos si romantic. Revenind dupa aceea, de mai multe ori, el a imortalizat numeroase locuri cunoscute din oras: Biserica Mare impreuna cu portul, Primaria si celelalte colturi pitoresti din Orasul de pe Merwe, a declarat Cokkie de Groot, proprietara galeriei ce gazduieste expozitia, pentru cotidianul olandez De Stem van Dordt.

AUTENTICITATE. Cu numeroase expozitii la activ, Romeo Raileanu a mers in Olanda pentru a-si cauta idolii: Vincent Van Gogh, Rembrandt, Vermeer. Si a descoperit Dordrecht-ul. Am fost si in alte orase precum Amsterdam, Leiden, Delft. Totusi este altceva. Cred ca nici un alt oras din Olanda nu este atat de deosebit precum Dordrecht. Acest oras respira o cu totul alta atmosfera. Aici totul este atat de linistit si autentic. Combinatia dintre serenitatea zonei portului si frumusetea cladirilor istorice este deosebita, a declarat Romeo Raileanu pentru De Stem van Dordt. Totul este atat de autentic. Aceasta este marea diferenta fata de Bucuresti. Acolo centrul istoric este frumos, dar daca privesti mai departe, vezi blocurile vechi si urate. Aici este cu totul altfel, a mai spus el.

CREATIVITATE

Cateva lucrari semnate de Romeo Raileanu au putut fi admirate de publicul autohton in cadrul targului de arta ShopArt - Carnavalul animalelor - desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la World Trade Center. De altfel, Raileanu este un nume bine cunoscut pentru publicul roman iubitor de frumos. Pe langa expozitiile de grup sau individuale la care participa cu picturile sau desenele sale, el face saptamanal caricaturi politice pentru Jurnalul National. In plus, Raileanu este deseori oaspete al emisiunilor de televiziune, unde deseneaza, in direct, portrete caricaturizate ale invitatilor.

×
Subiecte în articol: raileanu romeo raileanu