x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Salariile, majorate

Salariile, majorate

17 Sep 2004   •   00:00

Ieri a fost aprobata, prin ordonanta de urgenta, majorarea salariilor pentru profesori. Marirea este cuprinsa intre 13% si 38% din remuneratia existenta, in functie de vechimea la catedra si de studiile pe care le au cadrele didactice.

CATALIN PRUTEANU

Potrivit acordului incheiat intre trei sindicate din invatamant si Executiv, un conferentiar universitar cu vechime in munca depasind 40 de ani va castiga 18 milioane de lei si jumatate, aceasta suma incluzand toate sporurile de care beneficiaza.

Marirea este de circa 3 milioane de lei fata de salariul anterior. Conferentiarii universitari cu vechime intre 6 si 10 ani primesc o leafa marita cu 19%, salariul lor depasind 9 milioane, in care sunt incluse, de asemenea, sporurile.

Asistentii universitari ar putea castiga pana la 11 milioane de lei in cazul in care au vechime maxima. Cei care au vechime de pana la 3 ani, vor primi cu putin peste 6 milioane de lei. In cazul lor, majorarile sunt incadrate intre 13% si 38%.

INVATAMANT PREUNIVERSITAR. In cazul profesorilor de la scoli si licee, salariul maxim care poate fi primit este de aproape 16 milioane de lei, aceasta in cazul dascalilor cu vechime la catedra de peste 40 de ani si care au gradul didactic I, fiind vorba de o crestere cu aproape 3 milioane de lei fata de remuneratia anterioara. Salariul cadrelor didactice cu vechime minima va creste doar cu 1.350.000 de lei, totalul fiind de 8 milioane de lei. Profesorii care au doar gradul II si cu vechime de peste 40 de ani vor castiga peste 13 milioane de lei lunar, in timp ce dascalii cu pana la 6 ani vechime vor primi peste 6 milioane de lei.

Profesorii care si-au dat definitivatul castiga intre 6.300.000 si 1.260.000, in functie de vechime, iar cei debutanti primesc in jur de 5 milioane de lei. Si institutorii vor avea sporuri salariale intre 20% si 27%, in functie de grad si de vechime. Majorarea pentru invatatori, educatori si maistri instructori este intre 16% si 20%. Prin urmare, un invatator cu grad didactic I si vechime depasind 40 de ani va primi 12 milioane de lei, in timp ce debutantii in aceasta ramura vor castiga sub 5 milioane. In salariile marite sunt cuprinse sporul de vechime si de doctorat, fara salariul de merit si indemnizatia de conducere.
×
Subiecte în articol: milioane vechime