x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 14 octombrie 2004

SCOALA/Info - 14 octombrie 2004

14 Oct 2004   •   00:00
BURSE. Cetatenii americani sau rezidentii permanenti ai SUA care au absolvit o institutie de invatamant superior recunoscuta de SUA si de Romania pot beneficia de o bursa postuniversitara de masterat la Universitatea americana Indiana. Conform unei hotarari de Guvern, bursa - cu durata de doi ani - va fi acordata o data la doi ani, prin Ministerul Educatiei. Bursele pot fi acordate cetatenilor americani sau rezidentilor permanenti ai Statelor Unite care au absolvit o institutie de invatamant superior recunoscuta de SUA si Romania, care nu au fost inscrisi in prealabil la studii postuniversitare la Universitatea Indiana si care doresc sa urmeze studiile romanesti postuniversitare de masterat la aceasta universitate. (Mediafax)

STUDENTI EXMATRICULATI. Peste 1.800 de studenti de la Univestitatea Al. I. Cuz din Iasi au fost exmatriculati, in mare parte pentru ca nu si-au achitat taxele. Printre acestia se numara si studenti in anul al IV-lea de studiu care nu si-au mai platit taxele de scolarizare. O alta categorie de exmatriculati o reprezinta studentii care nu au reusit sa acumuleze cel putin 20 de credite in fiecare an de studiu, din minimum 60. Cei mai multi studenti care au fost dati afara sunt de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Tinerii care au fost dati afara se pot reinmatricula contra cost. (Mirela Cimpoi)

PLOUA IN SALILE DE SPORT. Desi au fost finalizate acum cateva luni, salile de sport din doua localitati iesene prezinta deficiente. La salile de sport construite in comuna Ruginoasa si in orasul Harlau ploua prin tavan, din cauza unor deficiente de constructie, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Iovu Brezuleanu. Constructia unei astfel de sali consta aproape 15 miliarde de lei. (Mirela Cimpoi)

×