x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 15 septembrie 2004

SCOALA/Info - 15 septembrie 2004

15 Sep 2004   •   00:00
CLUJ. O profesoara de Limba Romana si-a improvizat o locuinta intr-o scoala din centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru ca nu mai poate sa-si plateasca o chirie care ar costa-o cu mult peste salariul lunar.

Potrivit cotidianului Ziarul clujeanului, Maria este braileanca, dar locuieste in Cluj de sapte ani, de cand a intrat la facultate. Pana nu de mult, ea a locuit la aceeasi gazda, careia ii platea doar cheltuielile de regie. In ultima perioada, nu s-a mai inteles cu fiica gazdei si a preferat sa se mute.

Ea a aflat insa ca o chirie ar costa-o mai mult decat castiga intr-o luna. In urma cu un an, la 16 iulie 2003, profesoara fara casa a participat la concursul de titularizare organizat de Inspectoratul Scolar, clasandu-se a doua pe Cluj, din peste 200 de candidati. (Rompres)

TULCEA. Toate cele 162 de unitati de invatamant din judetul Tulcea, chiar si cele 11 construite din chirpici, vor incepe anul scolar, in ciuda faptului ca mai mult de jumatate sunt neautorizate din punct de vedere sanitar. Cele 11 scoli din chirpici care mai functioneaza inca in judet se afla intr-un program de reabilitare, finantat de Banca Mondiala, iar lucrarile ar putea incepe pana la sfarsitul acestui an scolar, a declarat, Niculae Antonescu, inspectorul-sef al Inspectoratului Scolar Judetean.

In ceea ce priveste acoperirea disciplinelor scolare cu profesori calificati, Antonescu a precizat ca in fiecare unitate de invatamant exista cel putin cate un profesor necalificat, aceasta fiind, pentru moment, singura solutie de rezolvare a problemei, deficitului de personal didactic calificat.

SUCEAVA. Scolile din judetul Suceava vor avea anul acesta mai putini boboci decat in anii trecuti. Doar 10.261 boboci vor trece pragul scolilor anul acesta, cu peste 1.200 mai putini decat in 2003.

Unitatile din invatamantul preuniversitar din judetul Suceava sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar, chiar daca nu toate detin autorizatia sanitara de functionare, a declarat marti inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Mihai Vitcu, citat de Rompres.

Seful ISJ Suceava a precizat ca nu toate unitatile scolare au reusit sa obtina actele necesare de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava, deoarece pentru rezolvarea tuturor aspectelor negative sunt necesare sume mari de bani.
×