x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 24 septembrie 2004

SCOALA/Info - 24 septembrie 2004

24 Sep 2004   •   00:00
MITING AL PROFESORILOR LA BUCURESTI. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) - singura care nu a semnat acordul cu Executivul privind cresterea salariilor in educatie - va organiza un miting la Bucuresti, la 5 octombrie, considerand ca majorarea salariala stabilita pentru cadrele didactice este insuficienta. Aurel Cornea, presedintele FSLI, a declarat ca decizia de a protesta in Capitala a fost luata de Colegiul Liderilor FSLI, intrunit joi. FSLI isi rezerva dreptul de a recurge si la alte forme de lupta sindicala, in functie de modul in care legea salarizarii personalului din invatamant si Legea bugetului de stat pe anul 2005 nu vor rezolva problemele existente inca in domeniu, a spus Cornea. (Eugenia Mihalcea)

PROIECT. Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt a stabilit un plan de masuri pentru combaterea fenomenului infractional in zona unitatilor scolare, pe fondul unor deficiente inregistrate in activitatea de prevenire a actelor antisociale. Trimestrial dirigintii vor fi instruiti de catre cadrele specializate ale politiei, iar lunar vor fi prezentate si dezbatute acte normative in toate unitatile de invatamant care sunt axate pe aceeasi problematica antisociala. Elevii predispusi la comiterea de infractiuni sau cei aflati in situatii de risc vor face obiectul unor activitati preventive si de protectie, fiind monitorizate barurile, Internetcafe-urile si alte locuri preferate de catre elevi pentru chiul. (Rompres)

CARTI PENTRU BIBLIOTECI. Peste 18.500 de elevi din invatamantul gimnazial rural al judetului Neamt vor beneficia de carti gratuite pentru bibliotecile scolare, in cadrul proiectului pentru Invatamant Rural, co-finantat de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare si Guvernul Romaniei. Valoarea totala a fondurilor alocate judetului Neamt se ridica la 121.000 USD. Componenta Dotarea cu materiale tiparite pentru clasele V-VIII din cadrul proiectului amintit va asigura dotarea bibliotecilor scolare cu o gama variata de carti de specialitate si beletristica. Fondul de carte pentru fiecare unitate de invatamant este cifrat la 300 USD. (Rompres)

×