x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

06 Ian 2005   •   00:00

07 IANUARIE 2005
ABANDONURI SCOLARE. In cursul anului scolar 2004-2005, peste 400 de elevi vasluieni au renuntat la studii. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui sunt de parere ca principala cauza a acestui fenomen o constituie situatia materiala tot mai precara a familiilor elevilor. Profesorii spun ca multi dintre elevi nu mai vin la cursuri pentru ca parintii nu isi mai pot permite sa le asigure strictul necesar. Renuntarea la studii in schimbul unei slujbe apare in special in mediul rural, acolo unde numarul abandonurilor scolare este in crestere. (Rompres)

AGENTIILE RAMAN. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, a declarat ca intentioneaza sa pastreze Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) in subordinea ministerului sau. De asemenea, Mircea Miclea a apreciat ca cele doua institutii create de fosta guvernare pentru a se ocupa de programele destinate tinerei generatii - ANSIT si Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) - ar trebui sa ramana separate, pentru ca gestioneaza programe diferite. (Rompres)

PE GLOB

TESTE DE DROGURI. Elevii de la o scoala din sud-estul Angliei vor fi supusi unor teste pentru a-i depista pe cei care consuma droguri. Astfel, 20 de elevi din 960 vor fi alesi la intamplare cu ajutorul computerului pentru a da probe care sa depisteze consumul de droguri. Directorul scolii, Peter Walker, spune ca 85% dintre parinti au fost de acord cu aceste teste. Walker mai precizeaza ca nici un elev nu va fi testat impotriva vointei lui, iar cei care vor fi descoperiti ca sunt consumatori nu vor fi exmatriculati. Exceptie fac cei care sunt si distribuitori. (Oana Antonescu)

×