x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

05 Ian 2005   •   00:00

06 IANUARIE 2005
PROGRAME. Mircea Miclea, noul ministru al invatamantului nu garanteaza continuarea proiectelor Euro 200 si Bani de liceu, din motiv ca situatia resurselor disponibile nu este clara inca. Totodata, Miclea si-a exprimat nemultumirea cu privire la modul in care fostul guvern a gestionat cele doua programe, stabilind prin actele normative drept criteriu de acordare a ajutoarelor pentru tineri un plafon al venitului pe membru de familie care nu a fost apoi respectat din lipsa resurselor financiare. Programul Cornul si laptele va fi pastrat insa de catre noul Guvern. (Oana Antonescu)

VACANTA. Un numar de 90 de elevi rusi-lipoveni de la doua scoli din localitatile sucevene Bainet si Climauti, situate in zona Siretului, vor avea liber pe 14 ianuarie, cand se va sarbatori Revelionul pe Stil Vechi, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Verginel Iordache. Decizia a fost luata de catre conducerea ISJ Suceava la cererea directorilor celor doua unitati de invatamant. Totodata, s-a hotarat ca orele de curs pierdute sa fie recuperate intr-o zi de sambata. Scoala din Bainet este cu clasele I-VIII, iar cea din Climauti cu clasele I-IV. (Rompres)

IT&C IN EDUCATIE. In perioada 22-24 ianuarie, Colegiul National Unirea, Primaria Focsani, Inspectoratul Scolar Vrancea si Microsoft Romania organizeaza, in cadrul manifestarii Zilele Unirii, intalnirea cu tema Resurse IT&C in educatie. Cele doua zile dedicate acestei intalniri vor cuprinde o prezentare de resurse didactice realizate de elevi in domeniile pagini web, software, multimedia (animatie 2D, 3D) si o dezbatere cu tema Strategii pentru dezvoltarea utilizarii IT&C in educatie. Invitati vor fi elevi si profesori din 15 judete ale tarii si personalitati din lumea IT&C.

SALARII DE MERIT. Dosarele pentru obtinerea gradatiei de merit vor putea fi depuse de cadrele didactice sucevene intre 20 ianuarie si 11 februarie la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), iar numarul beneficiarilor de bonusuri la salariu va fi de 281. Consiliul de Administratie al inspectoratului va face publice rezultatele finale pe 16 martie. Gradatia de merit va fi acordata din iulie, timp de 4 ani, si reprezinta 20% din salariul brut. In prezent, 230 de dascali din judet primesc acest bonus la leafa. Salariul de merit este ravnit de 162 de directori si directori adjuncti, dintr-un total de 497. Acesta aduce lunar un plus de 15% din salariul de baza. (Rompres)

×