x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

18 Noi 2004   •   00:00

18 NOIEMBRIE 2004
FACTURI MAI MICI. Studentii cazati in camine vor plati mai putin pentru caldura incepand cu luna noiembrie. Energia termica va fi facturata in regim casnic, conform unei aprobari a Senatului. Universitatea din Bucuresti detine trei camine - Fundeni, Poligrafie si Panduri - care pana la 1 noiembrie erau facturate in regim industrial, gigacaloria avand un pret de 1.053.000 de lei, iar in regim casnic pretul este de 800.000 de lei. Directorul pentru Camine-Cantine de la Universitatea din Bucuresti, Dragos Florescu, a subliniat ca aceasta masura nu va avea efecte vizibile daca universitatile nu se vor ingriji ca aceste camine sa fie contorizate, precizand ca in prezent exista diferente de 25-30 la suta intre regia platita de studentii cazati in camine contorizate si cea platita de studentii din caminele necontorizate. (Rompres)

COMISIE DE CONSULTANTA. Universitatea clujeana Babes-Bolyai a infiintat, in premiera pentru o institutie de invatamant superior din Romania, Comisia Internationala de Consultanta. Aceasta va avea ca scop sprijinirea universitatii in adaptarea la competitia si exigentele internationale. Comisia, infiintata prin hotarare a Senatului UBB, face parte din Consiliul Academic, care este organismul insarcinat cu elaborarea de strategii si reglementari, necesare organizarii interne a universitatii. Din aceasta Comisie Internationala de Consultanta vor face parte rectori si fosti rectori de la universitati renumite din strainatate. Primele intruniri ale Comisiei au avut loc in zilele de 11 si 12 noiembrie. (Elena Stanciu)

IDEI INDRAZNETE. Elevii din Timisoara au optat, intr-un sondaj referitor la reamenajarea Parcului Copiilor din oras, printre altele, pentru un bar de strip-tease in aer liber si bungee jumping, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Timisoara, Sorin Lazar, institutia a facut un sondaj in randul copiilor pentru a afla ce isi doresc in Parcul Copiilor, avand in vedere reamenajarea parcului incepand din 2005. Au fost impartite peste 1.000 de chestionare in 15 scoli, la elevi cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, care au raspuns la intrebari si au venit chiar si cu propuneri. Sorin Lazar a precizat ca elevii isi doresc jocuri mecanice si Internet, un tunel al groazei, tenis, bungee jumping, o rotativa cu elicoptere, o crasma si chiar un bar de strip-tease in aer liber.

×