x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

13 Noi 2004   •   00:00

13 NOIEMBRIE 2004
BURSA PENTRU JUMATATE. Numai jumatate dintre elevii saraci din Iasi vor primi bursa oferita prin programul guvernamental bani pentru liceu. Dintre cei 12.000 de scolari care si-au depus dosarele, doar 5.500 vor beneficia de 1,8 milioane de lei pe luna. Potrivit Inspectoratului Judetean Scolar, ultimul elev pentru care au ajuns banii provine dintr-o familie in care venitul lunar pe membru este de 360.000 de lei. Restul scolarilor trebuie sa se multumeasca cu bursele sociale, de merit sau de studiu, care variaza intre 100.000 si 150.000 de lei. Pentru acest tip de ajutoare au depus cereri 16.500 de elevi. (Mirela Cimpoi)

BAR DE STRIPTEASE. Elevii din Timisoara au optat, intr-un sondaj referitor la reamenajarea Parcului Copiilor din oras, printre altele, pentru un bar de striptease in aer liber si bungee jumping. Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Timisoara, Sorin Lazar, institutia a facut un sondaj in randul copiilor pentru a afla ce isi doresc in Parcului Copiilor, avand in vedere reamenajarea parcului incepand din 2005. Sorin Lazar a precizat ca elevii isi doresc jocuri mecanice si Internet, un tunel al groazei, tenis, bungee jumping, o rotativa cu elicoptere, o crasma si chiar un bar de striptease in aer liber. (Mediafax)

STUDENTI SUPRAVEGHEATI VIDEO. Tinerii care locuiesc in caminele studentesti T14 si T15 din campusul Tudor Vladimirescu din Iasi sunt monitorizati video. In cele doua camine au fost instalate camere video. Administratia celor doua camine sustine ca masura urmareste evitarea furturilor si producerea agresiunilor. Sistemul functioneaza nonstop, iar imaginile sunt arhivate.

PE GLOB

SCOALA E FRUMOASA. Un studiu realizat in Singapore, la nivel national, arata ca elevii sunt foarte incantati de scoala, in ciuda asteptarilor foarte mari din partea parintilor si a numeroaselor sarcini la care ii obliga profesorii. Patru din zece elevi se plang totusi de numarul prea mare al examenelor si mai mult de jumatate dintre ei nu stiu cum sa se descrie din punct de vedere al performantei scolare. Parintii cred ca scoala exercita o foarte mare presiune asupra copiilor. Peste Ocean se pune accent pe jocuri si mai putin pe examene. La noi, in Singapore, desi profesorii afirma ca se axeaza pe jocuri, obliga copiii sa retina multe informatii, iar examenele sunt foarte multe, declara un parinte. In ciuda acestei afirmatii, cercetatorii de la Feedback Unit au descoperit ca micutii sunt mai stresati de asteptarile pe care parintii le au de la ei, mai mult decat de sarcinile de la scoala. Astfel, 70% dintre elevii chestionati spun ca parintii se asteapta de la ei numai la nota maxima, iar 90% au declarat ca sunt certati atunci cand iau note mici. Desi elevii se plang de programa prea incarcata, numarul mare de teste si de ore dedicate studiului, 80% dintre ei cred ca scoala este frumoasa si sunt foarte multumiti. (Oana Antonescu)

×