x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/INFO

SCOALA/INFO

23 Oct 2004   •   00:00

23 octombrie 2004

NOI CRITERII DE NOTARE. Ministerul Educatiei si Cercetarii a afisat pe site-ul www.edu.ro criteriile de notare pe baza carora profesorii vor acorda notele elevilor de clasa a V-a la disciplinele limba si literatura romana, matematica, istorie, geografie, religie, educatie fizica, educatie tehnologica si limbi moderne. "Criteriile care vor fi aplicate la clasa a V-a au fost realizate dupa acelasi model ca si cele de la clasa a VIII-a", a declarat Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare din MEC. Acesta a precizat ca noul sistem de notare va fi pus in aplicare incepand de saptamana viitoare. Pe viitor se doreste introducerea unor criterii de notare asemanatoare pentru toate clasele gimnaziale. Astfel, prin uniformizarea evaluarii elevilor din gimnaziu si eliminarea suspiciunilor de subiectivism in notare, admiterea la liceu se va face peste patru ani numai pe baza mediei din clasele V-VIII. (Eugenia Mihalcea)

ECATERINA ANDRONESCU, NOUL PRESEDINTE CNR. Rectorul Universitatii Politehnice din Bucuresti, Ecaterina Andronescu, este noul presedinte al Consiliului National a Rectorilor (CNR). Miercuri seara, intruniti in sedinta la Cluj-Napoca, membrii acestui for au decis sa o aleaga pe Ecaterina Andronescu presedintele CNR. Vicepresedinti ai Consiliului au fost alesi Ion Gheorghe Rosca, rectorul ASE Bucuresti, Florian Popa, rectorul Universitatii "Carol Davilla" din Bucuresti, Radu Munteanu, rectorul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, Ioan Alecu, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti. (Rompres)

FARA AVIZ. In urma controlului efectuat de angajatii Inspectoratului de Sanatate Publica in scolile din mediul rural din judetul Iasi, s-a constatat ca 288 de unitati de invatamant nu indeplinesc normele necesare autorizarii de functionare, iar in 250 dintre acestea elevii invata in conditii neigienice. (Rompres)

×