x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/INFO

SCOALA/INFO

21 Oct 2004   •   00:00

21 octombrie 2004

LEMNE PENTRU SCOLI. In aceasta iarna elevii clujeni din scolile din mediul rural nu vor mai suferi de frig in clase din cauza lipsei lemnelor pentru foc. Prefectul Valentin Cuibus a anuntat ca in urma unui protocol semnat cu Romsilva, regia va aproviziona cu 2.000 de metri cubi de lemn de foc toate scolile de la tara. "Deja in o suta de unitati scolare au ajuns 650 de metri cubi de lemn, alti 1.200 sunt in faza de livrare, iar restul lemnului urmeaza sa fie taiat din padure", a spus Valentin Cuibus, care a precizat ca pana la data de 25 octombrie toate scolile vor avea rezerva necesara pentru la iarna. Din cele 75 de comune din judetul Cluj, in 62 unitatile scolare se foloseste lemnul drept combustibil. (Rompres)

ISJ, DAT IN JUDECATA. La Tribunalul Municipal din Targu- Mures a avut loc marti primul termen de judectata in procesul pe care Arpad Andrassy l-a intentat impotriva Inspectoratului Scolar Judetean Mures, acuzand faptul ca i s-a desfiintat postul de conducere, in urma comasarii scolilor generale 6 si 7 din municipiu. Andrassy a reclamat ca, desi avea mandat valabil de director, in baza concursului sustinut, la scoala formata in urma comasarii celor doua unitati de invatamant a fost numit un director cu delegatie, desi postul nu era vacant. Directorul sustine ca inlocuitorul sau a fost numit inainte ca lui sa i se comunice incetarea mandatului de catre ISJ Mures. (Rompres)

LECTII DE HOLOCAUST. La Institutul Yad Vashem din Ierusalim a avut loc miercuri 13 octombrie deschiderea oficiala a cursului pentru profesorii de istorie veniti din Romania in legatura cu predarea lectiilor despre Holocaust, informeaza newsletter-ul Buna dimineata, Israel!, editat in Israel de ziaristul de origine romana Uli Velureanu.

×