x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

19 Oct 2004   •   00:00

19 OCTOMBRIE 2004
ELEVI CU PADUCHI IN OLT. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Olt au depistat de la inceputul acestui an scolar cateva sute de elevi cu pediculoza si scabie, dar si peste o mie de elevi cu diverse viroze respiratorii, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Olt, Dragos Nitu. Un numar de 74.912 elevi si prescolari din judet, dintre cei 77.725 inscrisi la diversele forme de invatamant preuniversitar, au fost controlati pana in prezent de medici si asistenti din reteaua medicinii scolare. In ceea ce priveste pediculoza, intalnita mai des decat anul trecut, cei mai multi elevi cu paduchi invata in mediul rural (175), fata de 115 la oras. (Rompres)

SCOLI REABILITATE. 12 unitati de invatamant din judetul Teleorman au fost incluse intr-un proiect de reabilitare a infrastructurii scolare, sursele financiare urmand a fi asigurate de la Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si Guvernului Romaniei. Scolile incluse in program sunt din localitatile Rosiorii de Vede, Alexandria, Vitanesti, Mavrodin, Trivale Mosteni, Laceni, Poeni, Vartoape de Sus si Segarcea Vale. Un alt proiect include 80 de scoli cu clasele I-IV si I-VII din zone rurale sarace din judet, finantator fiind Banca Mondiala, cu 30 milioane de dolari. Proiectul se va realiza incepand cu noiembrie 2004 pana in anul 2008. (Rompres)

SUBVENTII PENTRU CALCULATOARE. Doar 409 elevi din judetul Mehedinti vor beneficia de subventia de 200 euro pentru achizitionarea de calculatoare. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean, au fost centralizate 1.300 cereri. Cei care din diverse motive nu au inceput demersurile pentru subventionarea achizitionarii unui calculator o pot face in intervalul 1 ianuarie-31 martie 2005, cand programul va fi reluat, dupa cum a precizat inspectorul general scolar Lucian Capitanescu. (Rompres)

PE GLOB

Directorul-frizer. Directorul unei scoli din Japonia este acuzat ca a taiat pe strada parul unei eleve de 15 ani si apoi a plecat cu el in mana, informeaza publicatia Mainichi Daily News. Politia a raportat ca profesorul, in varsta de 57 de ani, s-a apropiat de eleva de 15 ani in timp ce aceasta se indrepta spre o colega, pe strada, undeva pe langa scoala din Hatogaya, in jurul orei patru dupa-amiaza. Fara nici un cuvant, directorul a scos o pereche de foarfece din buzunar, i-a taiat o bucata de par si apoi, la plecare i-a spus: Ar trebui sa ti-l mai scurtezi!. Fata si mama ei au depus o plangere la politie. Acum directorul este in concediu si asteapta decizia senatului scolii.

×