x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 6 octombrie 2004

SCOALA/Info - 6 octombrie 2004

06 Oct 2004   •   00:00
BANI DE LICEU. Pentru a veni in intampinarea liceenilor care doresc sa obtina un ajutor financiar in cadrul Programului National de protectie sociala Bani de liceu, Ministerul Educatiei a lansat portalul Bani de Liceu. Pe acest site se gasesc informatii menite sa raspunda multora dintre intrebarile celor interesati, precum legislatia oficiala de acordare a acestor ajutoare sau calendarul de desfasurare a programului. Portalul este deja disponibil la adresa http://baniliceu.edu.ro. (Eugenia Mihalcea)

PADUCHI LA HARGHITA. Aproximativ 400 de elevi din Harghita au fost depistati cu raie sau paduchi in urma controlului medical facut la inceputul anului scolar, majoritatea dintre acestia invatand in scolile din mediul rural. Potrivit sefului compartimentului de Igiena Scolara din cadrul Directiei de Sanatate Publica Harghita, Vacaru Katalin, la triajul epidemiologic de la inceputul noului an scolar au fost controlati aproximativ 51.000 de elevi si prescolari din judet. Mai mult de 1.000 dintre ei au fost diagnosticati cu diverse probleme de sanatate, cele mai multe cazuri fiind de raceala. Circa 400 de elevi au fost depistati cu paduchi sau raie, cele mai multe astfel de situatii fiind inregistrate in randul celor care provin din mediul rural. Elevii si prescolarii depistati cu diverse probleme de sanatate au fost indrumati catre medicii de familie. (Mediafax)

ELEVI FARA MANUALE. Peste 3.200 de elevi apartinand minoritatilor maghiara, germana si ucraineana inca nu au primit manuale. Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a contactat editurile furnizoare, acestea motivand intarzierea prin timpul scurt alocat dupa traducerea manualelor. Inspectoratul Scolar a propus Ministerului Educatiei varianta de traducere in cele trei limbi ale minoritatilor din Maramures, a declarat referentul compartimentului tehnic al ISJ, Francisc Sebok. Optiunile de tiparire au fost derulate de MEC si se pare ca a fost aleasa varianta cu cele mai mici costuri de traducere si tiparire. Asa se explica de ce manualele ar putea ajunge in scoli abia spre sfarsitul acestei luni, a explicat Sebok. (Rompres)

×