x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/PE GLOB - 18 septembrie 2004

SCOALA/PE GLOB - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00
ELEVI DE ELITA. Intr-un interviu acordat The Sunday Telegraph, ministrul britanic al educatiei, Charles Clarke, a afirmat ca primii 5% dintre cei mai buni elevi, cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani, vor avea posibilitatea de a studia la cele mai bune 19 universitati din tara. "Standarde ridicate inseamna ca trebuie sa gasim noi cai de a ne motiva cei mai buni elevi", afirma Clarke. Planul pus la punct de autoritatile britanice presupune o colaborare stransa intre universitati si scoli pentru a identifica elevii cei mai talentati.
Se va crea si un forum pe Internet, cu scopul de a pastra o legatura cat mai stransa intre elevi de liceu pe de o parte si studenti si profesori universitari pe de alta parte. Acest proiect de mari proportii va incepe sa fie aplicat in luna noiembrie a acestui an. (Catalin Pruteanu)

MINCIUNI. Directoarea unei scoli americane a fost demisa, dupa ce s-a constatat ca aceasta mintise atunci isi trecuse in dosar titlul de doctor. Wilma Durham conducea o scoala care avea in continuu nevoie de noi resurse, din cauza performantelor slabe a elevilor.
Parintii si elevii o acuzasera de multe ori ca are un stil de conducere autoritarist si excentric. De exemplu, fosta directoare le-a interzis elevilor si profesorilor sa vorbeasca unii cu altii in bufetul scolii. In primavara acestui an, cotidianul american Washington Post a publicat o ancheta din care reiesea ca directoarea isi trecuse printre realizarile profesionale si un doctorat obtinut in 1998 de la Universitatea de Stat din Columbia. (Catalin Pruteanu)

×