x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Site util pentru istorie

Site util pentru istorie

25 Noi 2004   •   00:00

Centrul Educatia 2000+ anunta aparitia site-ului www.minorities-in-textbooks.com, care contine resurse pentru profesorii de istorie si pentru toti cei care doresc sa aprofundeze problemele sensible, controversate, din istoria romanilor, ungurilor, germanilor, tiganilor, slovacilor, turcilor, tatarilor, evreilor, armenilor si a altor etnii prezente ca minoritati in spatiul romanesc, ungar si bulgar.

Site-ul este parte a proietului We and our neighbours. The majority and the minorities in recent school - history textbooks in Romania, Hungary and Bulgaria, derulat in perioada 2003-2004.

Proiectul a fost co-finantat de Consiliul Europei, prin Programul Confidence Building Measures, si de Fundatia pentru o Societate Deschisa, prin Programul East-East, si a fost implementat de Centrul Educatia 2000+ in parteneriat cu Center for Educational Initiatives, Bulgaria si Hungarian History Teachesr Association, Budapesta.

Proiectul a promovat intelegerea mutuala, dialogul interetnic intre majoritate si minoritati, a analizat modul in care profesorii de istorie abordeaza la clasa problemele controversate si sensibile ale istoriei si a propus noi abordari didactice, care depasesc intoleranta, xenofobia si stereotipiile. Se adreseaza profesorilor de istorie, autorilor de manuale, reprezentantilor din mediul academic, autorilor de mijloace auxiliare ale predarii istoriei, studentilor, elevilor si tuturor celor care sunt interesati de noi abordari in ceea ce priveste predarea istoriei.

×