x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Snowpark - pentru cei mici

Snowpark - pentru cei mici

06 Ian 2005   •   00:00

PARTIEEE!
La sfarsitul saptamanii se va redeschide la Poiana Brasov snowpark-ul de langa partia Bradul. Acesta este destinat copiilor cu varste de pana la 12 ani. Coborari pe schiuri doar pentru copii. Primele lectii de schi la varste fragede. Cei mai buni instructori si echipamente de transport pe cablu de cea mai buna calitate. Toate acestea se vor intampla, incepand de week-end-ul acesta, o data cu redeschiderea snowpark-ului de langa partia Bradul.
ALEXANDRU NASTASE

DISTRACTIE. Langa partia Bradul vor putea schia doar micutii cu varste de pana la 12 ani
De saptamana aceasta, cei mici au un nou prilej sa se bucure de zapada in statiunea montana Poiana Brasov. Bataile cu bulgari sau oamenii de zapada risca sa fie parasiti in detrimentul unei distractii sportive, mai moderne si mai costisitoare - schiul. De asemenea, parintii care doresc ca si copiii lor sa invete cum sa schieze pot opta, incepand cu acest week-end, pentru un nou loc unde micutii pot face primele miscari pe schiuri. Este vorba despre snowpark-ul de langa partia Bradul, care va fi reinaugurat la sfarsitul saptamanii.

BABY-SCHI MODERN. Partia este destinata exclusiv copiilor, limita de varsta fiind de 12 ani. Snowpark-ul a fost deschis in urma cu trei ani si s-a bucurat de la inceput de un mare aflux de turisti. Partia are o lungime de 150 de metri si o latime de 100 de metri, fiind catalogata drept foarte usoara. Diferenta de nivel dintre punctul de plecare si baza partiei este de aproximativ 20 de metri. Snowpark-ul este dotat cu un baby-schi de ultima generatie si o instalatie pe cablu refacuta anul acesta. Echipamentul pentru schi se poate inchiria de la baza partiei Bradul, preturile pentru un set complet ridicandu-se la aproximativ 250.000 de lei. La inaugurare este asteptat si initiatorul acestui proiect, George Copos, actualul ministru pentru Coordonarea Activitatilor privind Mediul de Afaceri si IMM-urile.

STAREA PARTIILOR
La mijlocul saptamanii, vremea s-a incalzit in majoritatea regiunilor tarii, cresterea temperaturii afectand si partiile de schi. In Azuga, stratul de zapada de pe partii era ieri de numai 15 de centimetri, instalatiile functionau, dar se putea schia doar in zona teleschiurilor de pe partiile Cazacu si Sorica. La Predeal se schiaza in conditii bune pe toate partiile, insa functioneaza doar teleschiul. Cea mai aglomerata statiune ramane Poiana Brasov, unde ieri au fost cozi interminabile la telecabina. Se putea schia in conditii bune si foarte bune pe toate partiile, zapada avand 40 de centimetri in statiune si 50 la Postavarul. In statiunea Harghita Bai, stratul de zapada masura ieri 20 de centimetri, instalatiile functionau, dar s-a schiat in conditii dificile.

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Fotografie facuta de Aarwen la data de 1 ianuarie pe varianta partiei Clabucet din Predeal
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
INFO
×