x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Statistica - Turismul mondial ia avant

Statistica - Turismul mondial ia avant

05 Noi 2004   •   00:00

In perioada ianuarie - august 2004 au avut loc 526 milioane miscari turistice internationale, ceea ce inseamna o crestere de 12% fata de perioada anterioara, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

Conform datelor OMT, pana in luna august a acestui an s-au inregistrat cu 58 milioane de turisti mai mult ca in 2003. Anul trecut evolutia turismului mondial a fost insa afectata de razboiul din Irak, de epidemia Sindromului Respirator Acut Sever si de problemele economiei mondiale.

CRESTERI. Comparand insa rezultatul din acest an cu cel din 2002, se observa o crestere importanta, de 9%, adica un plus de 41 milioane de turisti. Cresterea cea mai mare, de 37%, inregistrata in primele opt luni a avut loc in Asia-Pacific, in timp ce America de Nord a inregistrat o crestere de 12 procente, primul rezultat pozitiv din ultimii trei ani.

In Europa, sosirile de turisti straini au crescut cu 6%, destinatiile mediteraneene, precum Italia, Franta, Spania si Portugalia mentinandu-se la un nivel similar cu cel de anul trecut.

×