x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old STIRILE ZILEI

STIRILE ZILEI

19 Noi 2004   •   00:00

20 NOIEMBRIE 2004

Afaceri - Regatta a realizat 1,5 milioane euro

Compania Regatta estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, nivel de peste doua ori mai mare decat in 2003, ca urmare a intermedierii unor tranzactii importante pe piata imobiliara. Proiectul promovat in acest an a fost City Mall din Bucuresti preluat initial de societatea Sirius Investitii printr-o tranzactie de 15 milioane de euro si vandut ulterior companiei Jaguar Development, in cadrul unei tranzactii de 25 milioane de euro. Potrivit directorului general al Regatta, Eduard Uzunov, compania va lucra la un alt proiect important, Metropolis Center. (Daniela Ivan)

Premiera - Centru imobiliar la Bucuresti

Bucurestiul va avea un centru imobiliar de afaceri, care va fi realizat de catre Uniunea Nationala a Agentilor Imobiliari, Asociatia Investitorilor Imobiliari, Fundatia Holt-Romania si Asociatia pentru Tranzitie Urbana. Aici vor functiona agentii imobiliare care vor oferi consultanta in intermedieri si investitii, precum si birouri de proiectare, arhitectura si decoratiuni interioare. Tot aici, cetatenii vor putea gasi notariate, firme de asigurari si servicii financiare. In centrul imobiliar va functiona si un Birou de Informare Imobiliara Bucuresti - Bruxelles, unde oamenii pot afla cum pot si cat costa sa-si cumpere sau sa inchirieze o proprietate in tarile europene.

Tranzactii - Investkredit aloca 300 milioane euro

Banca austriaca Investkredit intentioneaza sa aloce aproximativ 300 de milioane de euro pentru crearea unui portofoliu de proiecte pe piata imobiliara a spatiilor comerciale din Europa Centrala si de Est.

Statele vizate pentru dezvoltarea celor 15-20 de proiecte sunt Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia-Muntenegru, Bosnia, Macedonia, Ucraina si Rusia. Europolis este prezent pe piata imobiliara din Romania de la sfarsitul anului trecut, cand a achizitionat de la grupul GTC International una dintre cele mai importante cladiri de birouri din Bucuresti, Europe House, in cadrul unei tranzactii cu o valoare de 30 milioane de dolari.

Case - 20.000 de romani economisesc bani

Circa 20.000 de romani au incheiat in numai cinci luni contracte de economisire-creditare la Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Valoarea totala a acestora se ridica la 77 milioane de euro, a declarat vicepresedintele RBL, Hans Jurgen Ruble. Produsul oferit de EBL este in lei si presupune o perioada minima de 5 ani de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa de 6%. Pe toata perioada de economisire, dobanda este de 35, insa in plus statul plateste o prima de 30% din depunerile anuale. Totusi, prima este limitata la un salariu lunar mediu brut pe economie. Concret, la o suma depusa de 27 milioane de lei, clientul primeste de la stat maximul de 8,1 milioane de lei. (Daniela Ivan)

Renovari - Trei sute de milioane de euro

Piata renovarilor de locuinte este estimata la peste trei sute de milioane de euro, in 2005, conform unor studii ale Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Concret, din cele 8,1 milioane de locuinte existente, circa 6,1 milioane necesita renovari, a precizat Ionut Costea, pesedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Aceasta tendinta este relevata si de cetatenii care au incheiat un contract de economisire-creditare la Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Sumele pentru care s-au incheiat contractele sunt in jur de 8.000-10.000 de euro, declara reprezentantii bancii. Conform studiului, piata imobiliara va creste cu un milliard de euro pe an, atat din constructii noi, cat si din tranzactii. (Daniela Ivan)
×
Subiecte în articol: milioane