x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Subventii pentru studenti

Subventii pentru studenti

11 Noi 2004   •   00:00



Aproximativ 10.000 de studenti vor obtine o suma lunara de 600.000 de lei pentru cazare, bani pe care Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC) ii va aloca din bugetul pentru subventii.




Deputatii au adoptat marti o ordonanta de urgenta prin care se instituie subventii individuale de sprijin pentru cazare acelor studenti care locuiesc in alte spatii decat caminele institutiilor de invatamant superior de stat.

CAZAREA. In prezent, aproximativ 100.000 de studenti au reusit sa obtina locuri de cazare, ceea ce inseamna un procent de 70% dintre cei care frecventeaza invatamantul de zi, la buget si din alta localitate decat cea in care studiaza. Mai raman astfel alti 20.000 de studenti care nu pot primi camere in camine anul acesta, dar, conform precizarii secretarului de Stat in MEdC, Radu Damian: Subventia nu este pentru toti studentii care nu primesc loc in camin, ci pentru cei care indeplinesc conditiile legate de performanta academica si de venit pe membru de familie. Anul acesta, oferta universitatilor a acoperit cererile de cazare in proportii diferite, unele in procent de 100%, iar altele de doar 38%. (Oana Antonescu)


×