x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Info - 17 septembrie 2004

TURISM/Info - 17 septembrie 2004

17 Sep 2004   •   00:00
MARCA Q - SIMBOLUL CALITATII. Orasul Mangalia a gazduit prima intalnire din cadrul Seminarului Marca Q - sistem de certificare a calitatii serviciilor hoteliere din Romania. Seminarul s-a derulat sub patronajul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului prin Autoritatea Nationala pentru Turism. Tematica acestui seminar a avut in vedere prezentarea Programului national de crestere a calitatii serviciilor hoteliere si lansarea marcii Q, precum si necesitatea introducerii unui sistem de management al calitatii serviciilor in unitatile hoteliere din Romania. Scopul acestui sistem este de a imbunatati calitatea serviciilor prestate de unitatile hoteliere pentru a creste nivelul de satisfactie a clientilor, precum si posibilitatea utilizarii acestui simbol pentru promovarea si recunoasterea hotelurilor pe plan national si international.

LEGE PRIVIND PARCURILE TURISTICE. Senatorii din Comisia economica au aprobat proiectul de lege privind regimul de organizare si functionare a parcurilor turistice, acceptand amendamente la forma initiata de Executiv prin OG 62/2004. Astfel, senatorii au decis ca autoritatile publice locale sa propuna componenta Comitetului de administrare a parcurilor turistice, urmand ca stabilirea acesteia sa se faca prin hotarare a Guvernului. Prin proiectul de lege aprobat de senatorii Comisiei economice se stabilesc atributiile care revin autoritatilor centrale si locale pentru functionarea parcurilor turistice, precum si facilitatile acordate operatorilor care investesc in dezvoltarea turismului. Parcul turistic reprezinta o zona delimitata in care se desfasoara activitati de turism si servicii specifice in vederea valorificarii potentialului turistic existent.

IVAN DEVASTEAZA AGENTIILE BRITANICE. Agentiile de turism din Marea Britanie se confrunta cu o situatie speciala din cauza uraganului Ivan. Expertii sustin ca nu se pot sista rezervarile de bilete, insa cateva destinatii ar putea pierde destui clienti daca dezastrul va fi mare. Furtuna a lovit deja puternic Grenada si Jamaica si se indreapta catre Insulele Cayman si Cuba. Se presupune ca deja 60 de oameni ar fi murit pana acum, de vreme ce in Grenada 9 case din 10 sunt distruse. Potrivit Asociatiei Agentiilor de Turism din Marea Britanie, aproximativ 3.500 de turisti au plecat in Jamaica inaintea apropierii uraganului Ivan si in afara de 850, care au preferat sa ramana, restul au fost trimisi acasa sau in Republica Dominicana.

×